Bilindiği üzere Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek maaş artışlarında beklenen değil, hedeflenen enflasyonun dikkate alınacağını açıklamıştı. Cem Küçük geçtiğimiz günlerde ve haftalarda sık sık asgari ücrete zam ne kadar olacağı konusunda konuşurken bugün yeni bir rakam verdi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK TEMEL SORU DEYİP AÇIKLADI

“Asgari ücret ne kadar olacak temel soru bu” diyen Küçük, 2024 yılı için beklenen enflasyonun %33 dolaylarında, 2024 yılının ikinci yarısı için beklenen enflasyonun ise %38 olduğunu anımsattı. Küçük, “Asgari ücret zammının da bu iki verinin ortasında gerçekleşmesi bekleniyor. Yani yüzde 38 çıkarsa yüzde 40 civarında bu da aşağı yukarı 4 bin 400 lira, 15 bin küsur veya 16 bin civarında olması bekleniyor.” dedi.

Marketlerdeki fahiş fiyatlara karşı yeni düzenleme: Etiket değişimlerinin önü kesilecek! Marketlerdeki fahiş fiyatlara karşı yeni düzenleme: Etiket değişimlerinin önü kesilecek!

2024 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Asgari ücret zammına ilişkin konuşmasını sürdüren Cem Küçük, “Bu hesaplamalara göre kamuoyunda oluşan beklenti %35 dolaylarında. Hem hükümet kanadından yapılan açıklamalar hem de kamuoyunda oluşan fikre göre yeni yılda asgari ücretin 15 bin liranın üstüne çıkacağı tahmin ediliyor.” diye konuştu. Konuşmasının devamında Cem Küçük “Mevcut plana göre yüzde 35’lik bir asgari ücret zammında ise maaşların 15 bin 400 lira seviyesine yükselmesi bekleniyor.” dedi.

Kaynak: İNTERNETHABER.COM