Özet olarak yazdım, çünkü kitap çok kalın...

 

CHP ve yol arkadaşlarına bilmeden destek verenler bunların aslında kim olduklarına iyi baksınlar. 

 

1-) Yıl 1925 ilk cinayet, deli halit paşanın meclis koridorunda canice katledilmesi chp'nin hat safhada olan yolsuzluğunu ifşa edeceği için. Kimse ceza almadı

 

2- Takrir-i sükûn - susturma rejimi
Şeyh said isyanı bahane edilerek kesintisiz 20 sene sürecek chp diktası kuruldu.
Tüm partiler kapatıldı, her çeşit farklı düşünce yasaklandı, Basın yasaklandı, on binlerce suçsuz insan hapsedildi, ve yine onbinlerce insan katledildi, stalin rusyası, mussolini italyası ve hitlerin totaliter almanyası övünülerek örnek alındı. 

 

3-  Tüm basın yayın, bakanlar Kurulu Kararı ile kapatıldı. 1924 anayasasından kişisel özgürlüklerin 70. maddesi kaldırıldı.

 

4- Şeyh Said isyanı bastırıldıktan sonra kürtçe konuşmak yasaklandı ve cazai yaptırma bağlandı, kürtçenin konuşulmaması için memurlar görevlendirildi, her kürtçe kelime için 5 kuruş cezai yaptırım uygulandı, bir koyun 50 kuruş o zamanlar, Kürt köyleri hiç Türkçe bilemedikleri için ticaret dahi yapamadılar. 

 

5- yıl 1926 doğu ilerindeki tüm liseler kapatıldı, Ağrı ve Zilanda 30 bin Kürt öldürüldü, Alevi kürtlere ait tüm Sazlar yakıldı, uzun yıllar kimse saz çalamadı.  


Kürt kökenli olanların, askeri vb. kurumlara alınmaları yasaklandı. Jandarma için köy yakma talimatı verildi.

 

6- seyid rızanın idam edilmesi için yaşı 75'ten 54'e indirildi, oğlu Hüseyin'in de 17 olan yaşı 21'e yükseltilip idam edildi, dersimde yakıcı ve boğucu zehirli gaz kullanıldı.

 

Dersim de savaş pilotu olan sabiha gökçenin, canlı olan herşey benim için hedefti ben onlara insan gözü ile bakmıyordum, diye demeç vermesi. 

 

Aktif Askerlik görevinde olan tüm dersim doğumlular idam edildi. 

 

7- yıl eylül 1938, on yedi günde yapılan arama tarama harekatında 7.900 insan katledildi. Askerden kaçan anne ve babalar, susuzluk ve açlıktan dolayı ağlayan çocuklarını öldürdüler, askerlere yakalanmamak için. dersimdeki 413 köyden 350'si yakıldı. Bu katliamları yapan kuvvetlere tam 600 adet madalya dağıtıldı. 

 

8- Anadoluya, seyyar 3 arabadan oluşan İstiklal mahkemeleri gönderildi, 1 araba mahkeme heyetini, 1 araba koruma ekibini 1 arabada cellatları taşıyordu. 

 

9- şeyh sait isyanı boyunca, isyancılarla beraber masum halktan 15 bin kişi katledildi.

 

10- şapka Kanunu yüzünden 570 kişi idam edildi.

 

YOLSUZLUK 
11- şapka devrimi için italyadan bir gemi şapka geririlip, bir ekmeğe muhtaç halka pahalı bir şekilde zorla satıldı. Bir servet kazandı o dönemin zalim yetkilileri.

 

12- ismet inönü İngiltereden 25 bin liraya bir yarış atı aldı. Bir memur maaşı ortalama 50 liraydı. 

 

13- 1938 yılında Devlet bütçesi 250 milyonken chp ye 66 milyon lira para aktarıldı. 

 

14- 1930 yılında Atatürk, hasan rızanın yapmış olduğu yolsuzluklar nedeniyle inönüyü birçok insan içinde azarladı ve bir gece inönünün köşküne baskın yaparak, kardeşinin yolsuzluklarına Son vermesi için inönüye çok ağır bir dille konuştu.  

 

15- pamuk fabrikası İnönünün kardeşi hasan rıza tarafından yok pahasına satın alındı. Başbakan Şükrü Saraçoğlunun sigorta şirketine, tekel için 200 milyon liralık sigorta yapıldı. 

 

16- ismet inönünün 18 tane makam arabası vardı. 

 

17-Şükrü Saraçoğlu, Genelkurmay Başkanı Mareşal fevzi çakmak'a 2.dünya savaşında ingilizleri desteklemesi için 2 milyon lira rüşvet teklif etti. 

 

18- İzmir değirmendere köyünde halk açlıktan ot ve yaban armudu yiyordu.
Başbakan Recep peker kütahya da seçim konuşması yaparken halk açız açız diye bağırınca recep peker halka alenen açsanız bok yiyin dedi.

 

19- Türkiye de hızla artan verem hastalığı vardı ve sayı 400 binlerdeydi.
Halk açlıktan meşe palamudunu haşlayıp kavurduktan sonra öğüterek yiyordu. 
İnönün kolunda ise 60 bin liralık ithal saat vardı.

 

20- 1930'lu yıllarda ortalama bayanların kilosu en fazla 40 erkeklerinde 60 kilo. Şişman halk hiç yoktu. 

 

21- 1920- 1950 yılları arası halkın düğün töreni yapması israf olur diye yasaklandı. 

 

22-) 18-60 yaş arası insanlardan yol yapımı için 10'ar lira para alınırdı veremeyenler yol yapımında zorla çalıştırılırdı. 

 

İSLAM KARŞITLIĞI

23- şükrü saraçoğlu, medeni kanun görüşmelerinde kur'an-ı kerimi işaret ederek, çöl kanunundan en sonunda kurtulacağız dedi. 

 

24- Peygamberlere sövme suçu, ceza kanunundan çıkarıldı. İstanbuldaki vezir camii yakılarak yerine içkili gazino yapıldı. İstanbulda 1000 i aşkın camii ve mescit kapatıldı. Afyonda paşa camii yıkılıp yerine üryan bir adam heykeli dikildi. İstanbulda fetih sırasında kiliseden camiiye dönüştürülmüş tüm camiilerin minareleri yıkıldı. 


1934 yılı AYASOFYA MÜZEYE ÇEVRİLDİ minareleri kubbe yıkılır diye yıktırılmadı.

 

25- 1934 yılında imam, melek vb. gibi tüm islami isimler kanun yoluyla yasaklandı. Mehmet Akif Ersoy 'un oğlu askerde kuran okuduğu için hapse mahkum edildi. 

 

26- Kur-an-ı kerim matbaasının deposunda bulunan tüm kuran sayfaları yahudi iş adamına satılıp kese kağıdı yapıldı. 

 

27- 1939 yılı Türkiye nin nüfusu 18 milyon, resmi kuran kursu öğretmeni sayısı sadece 19 kişi. Mezun olan kuran kursu öğrenci sayısı ülkede sadece 248

 

28- devlet radyosunda Allah, Peygamber, iman vb. Gibi islami tüm söylemler yasaklandı. Din adamlarına verilen sadece 19 lira kuru bir maaştı. Memurlar ise 100 lira ve destekler alıyordu 1945 yılında.

 

Divriğindeki cedit paşa Camii hapishaneye çevrildi tuvalette Camiinin mihrabıydı. 
Rize, Konya,Erzurum ve kahramanmaraş 'ta ki tüm Camiiler kapatıldı. 
Ülke genelinde onbinlerce camii kapatıldı depo, hapishane, gazino vb yapıldı.

 

29- BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ hazretleri 1925-1950 yılları arasında hep hapis ve sürgün hayatı yaşadı. 

 

30- chp gaziantep belediye başkanı Celal doğan, tekbirlerle, dualarla ve kurban keserek genelevi açılışı yaptı. 

 

Eroini yazmıyorum bile, dönemin İçişleri Bakanı eroin mafyası ile ortak çalışıyordu ve Türkiye'nin dünya eroin ticaretindeki payı yüzde 30 seviyesine gelmişti. 

 

Şimdi #RTE yi eleştirenler son 16 yılda yapılan hizmetleri, yatırımları ve birde hükümete karşı yapılan darbeleri engellemeleri iyice bir hatırlasın.