Tuşba Belediyesi, yaz aylarında büyük bir yoğunluğun yaşandığı Van Gölü sahillerinde temizlik çalışması yaptı. Türkiye’de denize kıyısı olmadığı halde mavi bayrak verilen ilk plaj olma özelliğini taşıyan Mollakasım Halk Plajı ile Ayanıs Kadınlar Plajı’nın da bulunduğu Van Gölü sahillerinde yaz sezonunun başlamasıyla temizlik çalışmasını yürüten Tuşba Belediyesi ekipleri, her hafta sahil şeridi boyunca belirlediği planlama dahilinde çevre temizliği yapıyor.

“110 KİLOMETRELİK SAHİL ŞERİDİNİ TEMİZ TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, vatandaşların keyifli bir yaz sezonu geçirmeleri adına yapılan sahil temizliğinde en fazla plastik pet, cam şişe ile dinlemek için günü birlik olarak piknik amacıyla sahile gelen vatandaşların geriye bıraktıkları yiyecek atığı ile plastik poşet topladıklarını kaydetti. Sahil temizliğinin, 2 günlük hafta sonu tatilinin ardından tekrar eski durumuna döndüğünü vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Van Gölü sahil temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajımız ile Ayanıs Kadınlar Plajımızın da bulunduğu bölge başta olmak üzere yaklaşık 110 kilometre uzunluğunda olan sahil şeridimizin tamamının temiz olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“TEMİZ BİR TUŞBA, HALKIN DESTEĞİ İLE MÜMKÜN OLUR”

Temiz bir Tuşba’nın ancak halkın destekleri ile mümkün olacağını dile getiren Başkan Akman, “Temiz bir Van Gölü sahili için yaz sezonu başından bu yana adeta bir seferberlik başlattık. Bardakçı Mahallesi sahilinden başlayarak Sağlamtaş Mahallesi’ne kadar devam eden ve halk arasında ‘Van Denizi’ diye tabir edilen Van Gölü sahili boyunca çevre temizliği yapıyoruz. Halkımızın da bizlere destek vererek bu değere sahip çıkmalarını istiyoruz. Temiz bir Tuşba ancak halkımızın destekleri ile mümkün olur” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu

UYARI LEVHALARI KONDU

Van Gölü’ne girilmemesi gereken yerlere uyarı levhaları astıklarını da kaydeden Başkan Akman, “Van Gölü sahilinin temiz kalması için belli bölgelere çöp konteynerleri de bıraktık ve uyarı levhaları astık. Sahillerimizi temiz tutan tüm vatandaşlarımıza gösterdikleri duyarlıklarından dolayı şahsım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Necmettin Dursun