DEPREM BÖLGESİNE 9 BİN 59 SAĞLIK PERSONELİ ATANACAK

"Yeni katılımlarla sağlık ordumuzu daha da güçlendiriyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçiyle, 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız." dedi.

DEPREM BÖLGESİNE 34 SAHRA HASTANESİ

Kimi insan iş yapar, kimisi de sadece laf ve dedikodu yapar. Deprem bölgesinde 22'si halen aktif olan 34 sahra hastanesi kurduk. Yeni hastane binalarımızın yapımına da süratle başladık. Bizim yalanlarla, bühtanlarla, aslı astarı olmayan iftiralarla boşa geçirecek vaktimiz yok. İstismar peşinde koşanlar bugüne kadar hep kaybetmiştir, inşallah yine kaybedeceklerdir. Biz nasıl salgında rekor sürelerde hastanelerimizi devreye aldıysak şimdi de söz verdiğimiz tüm projeleri zamanında bitirip hizmete açacağız.

DEPREMDE 505 SAĞLIK PERSONELİ HAYATINI KAYBETTİ

Şu anda aramızda o can kayıplarını yaşayan kardeşlerimiz var, doktor arkadaşlarımız var, hemşirelerimiz var. Bütün bunlara rağmen onlar durmadan, usanmadan yine bu mücadeleyi devam ettirdiler, devam ettiriyorlar ve eşi ölmüş, çocukları ölmüş bu halde olmalarına rağmen onlar işte tababet yemininin gereğini yapmak suretiyle yola yine devam ediyorlar. Hayatını kaybeden 50 bin üzerindeki kardeşimiz içinde 505 sağlık personelimiz bulunuyor. Rabbimden hepsine rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. İftar soframızda asrın felaketine bizzat şahitlik etmiş, bu kardeşlerime Rabbimden sabırlar diliyorum. Yaşadığımız afetin yol açtığı yıkımın büyüklüğünü onlar da çok iyi biliyor. Depremzedelerimizle birlikte orada görevli kamu personelimiz de devletimizin gösterdiği olağanüstü çabanın farkındadır.

"SAĞLIK PERSONELİNE SABİT VE TABAN ÖDEME TANIMLADIK"

Ölmüş çocuğun fotoğrafını kullandı, para topladı! Ölmüş çocuğun fotoğrafını kullandı, para topladı!

Sizlerin görevlerinizi hakkıyla yapabilmeniz adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Son 20 yılda hastanelerimizin en modern cihazla yenilenmesinden, mali ve özlük haklarınızın iyileştirilmesine kadar pek çok adım attık. Sizlerin şartlarını iyileştirerek aynı zamanda vatandaşlarımızın da daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmelerini temin ettik. Son düzenlemelerle sabit ek ödemeleri artık merkezi yönetim bütçesinden karşılıyoruz. Sağlık personelimize sabit ödeme ile birlikte taban ödeme tanımladık.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN SIKINTILARINA ÇÖZÜM ÜRETTİK"

Teşvik ek ödemesi de mahsuplaşma olmadan ayrıca ödenmeye başladı. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeleri hayata geçirdik. Ayrıca ek gösterge düzenlemesiyle farklı hizmet sınıflarında yer alan sağlık personeline 600 puanlık artış sağladık. Filen hastanelerde görev yapan son sınıf öğrencilerine asgari ücret seviyesinde ödeme yapıyoruz. Uzmanlık öğrencilerinin nöbet sayıları, nöbet ertesi izinleri ile ilgili çalışma şartlarını iyileştirdik. Sözleşmeli statüdeki personelimize kadro verdik. Gerektiğinde şartları zorlamak pahasına sağlık çalışanlarımızın taleplerini karşıladık, sıkıntılarına çözüm ürettik."

KOCAELİ'YE YENİ ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK

Sağlık yatırımlarının devam edeceğini belirterek, Kocaeli'de yeni şehir hastanesinin açılacağı müjdesini verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: Yaralılarımıza özellikle hali hazırda 122 bin 316 sağlık personelimiz depremzedelerimize hizmet veriyor. Şehir Hastanelerimizin faydasını deprem sürecinde bir kez daha gördük. Salgın günlerinde büyük bir ihtiyacı karşılayan şehir hastanelerimiz depremde yaralanan kardeşlerimizin tedavisinde de çok kritik rol oynadılar. Toplamda 30 bin 197 yataklı 21 şehir hastanemiz şuan vatandaşlarımıza en üst standartta sağlık hizmeti veriyor. Bölgede 124 kamu hastanemizin 13'ü ağır hasarlıdır bunlardan biri de tamamen yıkılmıştır. Sağlam hastanelerimizde hizmete devam ederken 22'si halen aktif olan 34 sahra hastanesi kurduk. Şimdi de inşallah Kocaeli'de yeni bir şehir hastanemizi açıyoruz. Kimi çevrelerin mesnetsiz saldırılarına rağmen bu devasa sağlık yatırımlarını ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Salgında nasıl rekor sürelerde hastanelerimizi devreye aldıysak şimdi de söz verdiğimiz tüm projeleri tam zamanında bitirip hizmete açacağız.

Editör: TE Bilisim