Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı Dünyada bir ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazandı

Van’da Ak Parti iktidarları döneminde yapılan yatırım ve hizmetlerden söz eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda devam eden ve tamamlanacak olan projelerden de söz etti.

ERDOĞAN, VAN ÇEVRE YOLU İÇİN TARİH VERDİ

“Van çevre yolunun kalan kısmını Erciş-Muradiye çaldıran yolunu, Van-Özalp Kapıköy yolunu, Edremit-Gevaş ayrımı yolunu, Adilcevaz-Erciş yolunu, Van-Muradiye ayrımı yolunu önümüzdeki yıl (2025), Erciş-Patnos yılını bir sonraki yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Şehrimize kazandırmakta kararlı olduğumuz bir diğer eser de Bahçesaray tünelidir. Demiryollarında da Van il sınırlarında mevcut hatları komple yeniledik. Van gölü ne gemi tesisi yaptık. İki feribotu işletmeye aldık. Edremit ve Dereboylu iskelelerini, Edremit tekne barınağını inşa ettik. Gevaş Akdamar iskelesini onardık. Tatvan ve Van feribot iskelelerini yenilenmesini büyük oranda tamamladık.”

A A 20240315 33999028 33999025 C U M H U R B A S K A N I V E A K P A R T I G E N E L B A S K A N I E R D O G A N V A N D A

KUSKINIRAN VE BAHÇESARAY İÇİN TÜNEL MÜJDESİ GELDİ

“Bi bakın… Edremit bambaşka bir yer oldu. İktidara geldiğimizde il sınırları içinde 2 adet atık su tesisi varken bugün 8 atık su tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 84 üne hizmet veriyoruz. Van’daki 10 millet bahçesinden 6’sını tamamladık. Van Gölü Havza Koruma Eylem Planını hazırladık ve hayata geçirmeye başladık. Ulaştırmada 36 km’den aldığımız Van’ın bölünmüş yol uzunluğunu 497 km ye çıkardık. Van-Tatvan Yolu üzerinde bulunan 2376 Kuskunkıran tünelini çift yön olarak açtık. Devamı olan 4018 metrelik tünel için çalışmaya devam ediyoruz. Güzeldere tünelinin de bulunduğu yolu, Van Çevre Yolunu ve diğer yolları yapmaya devam ediyoruz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ