Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Programında konuştu. Cevdet Yılmaz, Türkiye'de üniversite sayısının 76'dan 208'e çıktığını, öğretim görevlilerinin sayısının 70 binden 184 bine, öğrenci sayısının ise 1,6 milyondan yaklaşık 8 milyona çıktığını açıkladı. Öğrenci yurtlarının yatak kapasitesinin 954 bine yükseldiğini açıklayan Yılmaz, bu sayının en kısa sürede 1 milyona ulaştıracaklarının da bilgisini verdi. Konuşmasında öğrencilere yapılan ayrıcalıkları sıralayan Yılmaz, öğrencilere teknolojik cihaz ve ayda 10 GB internet desteği sağlandığını hatırlattı.

HEDEF İLK 100'DE YER ALMAK

Cevdet Yılmaz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi açılışında Türk üniversitelerinin başarılarını dile getirdi. Türk üniversitelerin dünya sıralamasında ilk 100 listesine girmesinin hedeflendiğini aktaran Yılmaz; açıklanan listelerde ilk kez 3 üniversitenin ilk 400'de yer almasından dolayı da teşekkür etti.

Van'da şimşekler geceyi aydınlattı Van'da şimşekler geceyi aydınlattı

"VAN, LİSTEDE YER ALDI"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin sıralamada yer alan 75 üniversitenin arasında bulunmasının ve farklı listede 9 akademisyenin de yer almasının çok anlamlı olduğunu belirten Yılmaz, bu başarının Türkiye'nin en uç noktalarına taşınmasının ayrı bir anlamı olduğunu belirtti. Yılmaz, üniversitelerin birbirinin kopyası olmaması gerektiğini ve farklılaşmaların arandığını sözlerine ekledi.

Editör: Necmettin Dursun