DEM Parti Genel Başkanlığı sosyal medya hesaplarından paylaşılan yazılı açıklamada Eş Başkanlar, Van halkının gstermiş olduğu direnişe vurgu yaparak kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Değerli halklarımız,

Büyük direnen Van Halkı,

Van’da siyasi ve yargı ortak darbesiyle ortaya çıkan haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı birlikte itiraz ettik. Birlikte mücadele ettik. Sesimizi, sözümüzü güçlü bir şekilde her yere duyurduk.

İrade gaspına karşı ortak irade ve mücadelemiz sonuç verdi. Van halkının büyük desteğiyle seçilen Abdullah Zeydan yoldaşımızın Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı kabul edildi. Bu sonucun alınmasında başta onurlu Kürt halkı olmak üzere itiraz eden, dayanışma içerisinde olan, direnen her bir arkadaşımızı, yoldaşımızı selamlıyoruz. Bu mücadele sayesinde Van halkı iradesine kavuştu.

Demokratik hakkın kullanımı esnasında gözaltına alınan ve tutuklanan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması çağrısını yapıyoruz. Demokratik hak kullanımının ve adaletin tecelli etmesinin kimseye kaybettirmeyeceği bir kez daha görülmüştür.

Öğretmen atamalarında son dakika gelişmesi! Öğretmen atamalarında son dakika gelişmesi!

Van halkıyla dayanışma içerisinde olan muhalefet partileri, emek ve demokrasi güçleri ile halklarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bu ülkenin ezilenleri ve umudu olan bizler demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelemizi büyüteceğiz. Çünkü haklıyız. Hep birlikte mutlaka kazanacak, demokratik bir ülkeye kavuşacağız.

Kaynak: HABER MERKEZİ