ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz yıllarda yenilenen ehliyet ve kimlik kartlarının değişim süresinde sona gelindi.

Çipli yeni kimlik kartlarının dağıtımı için verilen sürede sona gelindi. Üç yıldan bu yana dağıtılan kimliklerin değişiklik tarihi için belirlenen 31 Aralık 2023 tarihine yaklaşılırken uyarılar ardı ardına gelmeye başladı. Bu tarihe kadar eski tip nüfus cüzdanları geçerliliğini koruyacak. 2023 yılının gelmesiyle birlikte bankalar işlem yapmak için çipli kimlik şartı aramaya başladı. Bu nedenle, eski kimliklerle artık banka hesabı açmak, para yatırmak, çekmek, kredi çekmek gibi işlemler yapılamıyor.

ESKİ KİMLİKLERİ YENİLEMEK İÇİN NE YAPILMALI?

Kimlik yenileme işlemleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün web sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınarak yapılabiliyor. Randevulu başvurularda, başvuru işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanıyor.

Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler… Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler…

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR NEDİR?

Ehliyet yenilemek için gerekli olan evraklar şu şekildedir:

Ehliyetin sahibi olan kişinin kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilmektedir.)
Sürücüye ait sağlık raporu
Ehliyet yenileme ücretinin ödendiğini kanıtlayan, anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine yatırıldığını ispatlayan makbuz, hesap belgesi ya da benzeri bir belge
Son altı ay içinde çekilmiş olan bir adet biyometrik fotoğraf
Eski sürücü belgesi
Kan grubunun yazılı olduğu belge ya da kart
Adli sicil belgesi
Yeni tip ehliyet alabilmek için gerekli olduğu beyan edilen belgeler hazırlandıktan sonra tercih edilen en yakında olan nüfus müdürlüklerine gitmek yeterli olacaktır. Gidilebilecek olan nüfus müdürlüğünde yapılacak başvuru işlemi için önceden randevu alınmalıdır. Randevular şahsen yapılabildiği gibi mobil uygulamalar ya da internet sitesi aracılığı ile de yapılabilmektedir. Başvurunun yapılacağı yerler şu şekildedir:

e-Devlet kişisel hesabında yer alan Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu sayfası
(En yakın olan) Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmî internet sitesi (randevu.nvi.gov.tr)
Nüfus Müdürlüğüne ait olan Çağrı Merkezi Alo 199

Editör: Garipzade Öztürk