Dilenciliği ve sokak satıcılığını meslek edindirmeyelim projesi 

 

Bu anketi görecek olan vicdanlı ve merhametli insanlardan, Allah rızası için görüş alabilir miyim mümkünse, zahmet olmazsa, es geçmeyip kısa bir yorum olarak fikirlerini ve görüşlerini beyan edip vicdani bir sorumluluğa katkı sunmak için. 

 

İşlek ve kalabalık caddelere, dilenci ve sokak satıcılarının çoğunlukla bulunduğu yerlere bırakılacak elektronik kumbaralara karşı fikriniz ne olurdu. 

 

PROJE DETAYI; 

1-Haftalık olarak tüm ulusal ve yerel düzeydeki dernek ve vakıflar, sırayla bu kumbaralardan toplanan paraları devlet nezdinde teslim alacak, böylece verdiğimiz paraların hem nereye gitmiş olduğunu, hemde nerede kullanılmış olduğunu öğrenmiş olacağız.

 

2- kumbaralar dijital göstergeli, sabah tak akşam çıkar özellikli ve zabıta denetiminde olacak.

 

3- O hafta hangi kuruma para toplanılacak ise dijital göstergede yer alacak, ayrıca geçen hafta ne kadar para toplanıldığı bilgiside.

 

4- Dilenciler ve sokak satıcıları, halkın bu kumbaralara olan destekleri neticesinde artık kendilerine yer ve destek bulamayacaklardır. Çaresizlikten dolayı bu işi yapanlar ise, kumbaraların üzerinde yer alan adrese gelmeleri yeterli olacaktır.

 

5- Ofise gelmeyen dilenciler ihtiyaç sahibi olmadıkları içindir, haliyle bu işe son vereceklerdir. Çünkü gelseler dahi SYDV ekibi onların ihtiyaç sahibi olup olmadığını kontrol edeceklerdir.

 

6- Muhtaç durumda oldukları için dilencilik yapıyorlar ise ofise başvurmaları halinde her türlü desteği hem daha kolay ve daha az bürokrasi ile bu proje kapsamında alacaklardır. 

 

7- İhtiyacı olmayıp bunu sektör haline getirenler ise halkımızın kumbaralara olan destekleri sayesinde bu memleketi terk edip geldikleri yerlere geri dönüp yada bu işe Son vermek zorunda kalacaklardır.

 

8- Eşleri ve babaları tarafından zorla ve sıkıntılı hayat şartlarında dilendirilen kadın ve çocuklar artık zulüm ve acı çekmeyeceklerdir, ve bu çocuklar büyüdükleri zaman vatana ve millete daha hayırlı olacaklardır.

 

9- Sokak satıcılığı ise bir diğer dilencilik biçimidir dolayısıylada duygusal olarak bizleri etkilemektedir. Ve bizlerin bu duygusallığı ve desteği çocukların geleceğini törpülemekten başka bir işe yaramamaktadır. 

 

10- Sokak satıcılığı yapan çocukların yeri, her türlü tehlikeli kültürü olan sokaklar değildir, müzik kurslarıdır, spor salonlarıdır, eğitim alanlarıdır ve sanatsal kurslardır.

 

11- Bu çocuklar bizim geleceğimizdir bugün onlara sahip çıkmayıp topluma daha nitelikli bireyler haline getiremezsek, yarın daha fazla güvenlik önlemi alacağımızdan ve hapishanelerin artacağından hiç şüpheniz olmasın genel kaide olarak söylüyorum.

 

12- Bu kumbaralar illaki para atılsın diye bırakılmayacak, sadece modern bir alternatif oluşturulsunki kumbaraların olduğu bir yerde direnciler kendilerine yer bulamasın.

 

13- Sokak ve caddelerde, Camii önlerinde, trafik ışıklarında ve siteleri gezip dini ve kutsal değerlerimizi kullanarak para dilenen, bizleri huzursuz eden, soğukta çıplak ayakla ve yanında ufak çocukları ile hem görüntü kirliliği hemde moral düşüklüğü yaratan insanları görmek mi güzel?

 

Yoksa ;

Kendi başına duran hiç konuşmayan ve sizi üzmeyen para vermeye de sizi zorlamayan kumbara kutusunu görmek mi daha güzel?

 

14- Dışarıdan şehrimize gelen yerli yada  yabancı turistlerin bu kumbarayı görmesi peki nasıl bir hava etkisi yaratacak?  

 

Bu memlekette para kutularının açık yerlerde sağlam durması ve dilencilerinde hiç olmamasının akla getireceği ilk düşüncesi, bu memleketin insanlarının kentleşme düzeyi, kültürel değeri, huzur ve güven ortamının ne kadar yüksek derecede olduğunu kanıtlayacaktır. 


Ayrıca Van ilinin tüm Türkiye'ye güzel bir örnek olması ve Van turizminede katkı sağlaması kaçınılmaz olacaktır.

 

Aklın yolu bir...
Karar sizin...

 

KİŞİLİK KİMSE GÖRMESEDE DOĞRU OLANI YAPMAKTIR.

 

Vesselâm