BDDK yeni kararı duyurdu: Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti iki katına çıkarıldı! BDDK yeni kararı duyurdu: Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti iki katına çıkarıldı!

Diş Macunu ile Diş Beyazlatma

Diş macunu ile diş beyazlatma dişlerin sağlıklı bir şekilde beyazlamasını sağladığı gibi ağız hijyenine katkıda bulunan bir yöntemdir. Günde en az iki kere dişlerin fırçalanması bu açıdan oldukça önemlidir. Düzenli bir şekilde fırçalanan dişler zamanla beyazlayabilir ve daha sağlıklı bir hale gelebilir.

  • Tuzla Diş Beyazlatma

Kolaylıkla yapabileceğiniz bir diğer diş beyazlatma işlemi de sofra tuzu kullanılarak yapılabilir. Diş fırçasını ıslattıktan sonra sofra tuzuna banarak dişinizi fırçalayın. Sofra tuzu, dişlerinizi sadece beyazlatmakla kalmayacak, gün içerisinde dişlerinizde birikmiş olan zararlı bakterilerin de temizlenmesini sağlayacaktır. Karbonat ile etkisi benzerdir bu yüzden kontrollü uygulanmazsa zarar kaçınılmazdır.

  • Muz Kabuğuyla Diş Beyazlatma İşlemi

Magnezyum, kalsiyum ve fosforla birlikte dişlerin yapısında bulunan elementlerden biridir. Dişin kendi doğasında bulunan bu elementi ve son zamanlarda diş hekimlerinin de diş bakımı için önermekte olduğu potasyum elementini içerisinde bulunduran muz kabuğu, diş sağlığı açısından faydalıdır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğuyla ovun, ardından macunsuz bir fırça ile temizleyin.

  • Defne Yaprağı ve Portakal Kabuğu ile Diş Beyazlatma

Defne yaprağını ezerek toz haline getirin ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Diş fırçanızı karışıma batırarak 5 dakika boyunca fırçalayın. Bu uygulamayı haftada bir kez uygulayın.

  • Karbonat Tuz ve Elma Sirkesiyle Diş Beyazlatma

Karbonat, tuz ve sirke dişlerin yüzeyindeki renklenmeleri gidermeye yarayan etkili bir diş beyazlatma yöntemdir. Bir bardağa 1 çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı elma sirkesi ve yarım çay kaşığı kadar da tuz atıp iyice karıştırın. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonra bu karışıma diş fırçasını batırarak dişlerinizi fırçalayın. Bir hafta boyunca günde 1 defa uygulanacak bu yöntemle dişleriniz eskisine oranda daha beyaz bir hale gelecektir.

Karbonat Tuz ve Elma Sirkesiyle Diş Beyazlatma

  • Karbonat Tarçın ve Adaçayı ile Diş Beyazlatma

Karbonat, yapısı gereği dişlerin beyazlamasına yardımcı olurken tarçın ve adaçayı antibakteriyel görevi üstlenerek dişlerin ve diş etlerinin temizlenmesine yardımcı olan evde doğal bir diş beyazlatma yöntemidir. Dişler fırçalandıktan sonra, bir çay kaşığı adaçayını iyice ufalayarak, tarçın ve karbonatla karıştırıp diş fırçasıyla uygulayın. Ardından ağzınızı bol su ile çalkalayın.

Kaynak: HABER MERKEZİ