ÇANAKKALE SADECE BİR SAVAŞIN ADI DEĞİLDİR. ÇANAKKALE ÜÇ DAKİKA İÇİNDE ÖLECEĞİNİ BİLE BİLE KORKUSUZCA SİPERE İNEBİLMEKTİR. ÇANAKKALE AĞIR YARALI İKEN YARALI FRANSIZ ASKERİNİN YARASINA OT TIKAMAYA ÇALIŞMAKTIR. ÇANAKKALE OĞLUNUN BACAĞI KOPMUŞ DİYEN DOKTORLARA DİĞER BACAĞI YOK MU DİYEREK CEPHEYE GÖNDERİLMESİNİ İSTEYEN ANNE ŞUURUDUR. 
Başta Mustafa Kemal ve komuta kademesi olmak üzere bütün şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diler, Çanakkale ruhunun her zaman canlı tutulması için tarih öğretimine önem verilmesi gerektiğini hatırlatırım.  


57. ALAY SANCAĞI


Yb.Hüseyin Avni Bey'in komutasındaki 57. Alay'ın başta komutanları olmak üzere 628 kişilik mevcudunun tamamı 25-28 Nisan 1915 tarihleri arasında şehit düşmüştür. 
Halen Melbourne-Avusturalya müzesinde sergilenmekte olan sancağın tanıtım plaketinde şöyle yazmaktadır: 
"Bu Alay Sancağı Gelibolu savaş alanından getirtilmiştir, ama esir edilmemiştir. Türk Ordusu'nun geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilemez. Bu sancak, sonuncu muhafızın da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalına asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olarak karşınızda duran bu Türk Alayı Sancağını selamlamadan geçmeyin”