Van Valisi, Kırgızistan Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden Mahmud Kaşgari Barskani Doğu Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görülmüştü.

 

Bu nedenle yazımın başlığında Sayın Münir Karaloğu’na “Dr. Vali” demek istedim.

 

Gelelim mevzuya…

 

Ak Parti 29 Mart 2009 yerel seçimleriyle beraber, ilimizdeki 20 belediyesinin 13’ini kaybeder. BDP rüzgarının sert estiği havalar da eklenince kazandığı belediye sayısı sadece 07’de kalır…

 

Tüm bunlar yaşanırken ilimize yerel seçimlerin ardından yeni bir Vali atanır.

 

Van’a bir kurtarıcı ve yaralara merhem olacak Valimiz gelir. Sayın Valinin Van’da yaptığı işleri ve projeleri sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Şimdi bunları anlatmayacağım.

 

***

 

AKPARTİ VE BDP’NİN ANLAŞTIĞI TEK KONU

 

İlimizde Ak Parti ve BDP iki zıt kutuptur, siyasette sert iki rakiptir. Buna rağmen Ak Parti ve BDP’nin anlaştığı tek konu Vali Karaloğlu’dur. Hatta Sayın Valinin bir daha ki görev yerinin Hakkari Valiliği olacağını öngörüyordum.

 

***

 

AKPARTİ VE UFUK KÖRLÜĞÜ

 

Van Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ismi geçen güçlü bir aday da Karaloğlu’ydu. Fakat Ak Parti teşkilatı, Valiye yönelik eleştirilere hız kesmeden devam ettiler. Parti teşkilatına bakılırsa Vali Beyin ataması isabetli değildi. Bir nebze BDP’yi anlarım da Ak Parti teşkilatını anlamak çok zor.

 

Teşkilatın eleştirileri ve yerden yere vurulan Valinin yeni görev atamasına bakılırsa, kötü bir sonuç değil. Çünkü Akparti Genel Merkezi ve Hükümet, bu yetenekli bir cevher olan Valimizin farkındadır.

 

Bu başarılı güçlü karakteri keşfetmeyen teşkilat nasıl olacak da çalışkan ve dürüst bir büyük şehir belediye başkan adayı gösterecektir?

 

Sorarım…

 

***

 

BÜYÜKŞEHİR ADAYI

 

Önümüzdeki seçimlerde 1 milyon nüfuslu şehrin tamamının bir takım halinde seçimlere dahil olacağını bilmeniz lazım. Zira seçim sadece Van Büyük Şehir belediyesinden ibaret değildir. Tüm ilçelerde de bir yarış içinde olunacaktır.

 

Örneğin Ak Parti, Başkale ilçesindeki 28 bin seçmenden sadece 1780’ninin oyunu alabilmiştir. Bu farklar nasıl kapatılacak merakla bekliyoruz.

 

Vali Bey döneminde bu il 2 seçim geçirdi. Bu seçimlerdeki başarılarda rolü çok büyüktür.

 

Peki küçük hesabı olanların nasıl olur da büyük şehir hesabı olacak?

 

Siz değerli okuyucuların da düşündüğü gibi bana da imkansız gibi görünüyor.

 

***

 

DR. VALİ TERFİ EDECEK

 

Bir öngörümü de sizlerle paylaşayım: Valimizin, Bursa ilinden sonra atanacağı yer ya Bakanlık müsteşarlığı ya da İstanbul Valiliğidir.

 

***

 

VANLI MÜNİR BEBEKLER DOĞDU

 

Son dört yılda Van’da doğan birçok erkek bebeğe Valimizin isminin verildiğini görmekteyim. 

 

Bir nesil Münir ismi ile büyücek.

 

Van insanı sizi hep çok iyi hatıralarla anacaktır.

 

Yolunuz açık olsun güzel insan…