Fransa'nın başkenti Paris, hem bombalı ve silahlı saldırıların hem de rehine eyleminin hedefi oldu. Kanlı saldırlarda en az 127 kişi öldü. Fransız polisi 8 saldırganın öldüğünü açıkladı.

En kanlı saldırı ise Bataclan Konser Salonu'nda yaşandı. Konser Salonunda yaklaşık 100'den fazla kişi rehin alındı. İçeride bulunanlardan çoğunun öldüğü bilgisi var. Konser salonundaki üç saldırgan da polistarafından öldürüldü.

 

GAZETECİ O AN KAYITTAYDI

Paris'te gerçekleşen saldırılarda en fazla kaybın olduğu Bataclan konser salonuna yapılan saldırı, burada yaralanan gazeteci Daniel Psenny tarafından kaydedildi ve Fransız Le Monde gazetesi tarafından yayınlandı.

 

BALKONDAN SARKANLAR, YERDE SÜRÜKLENENLER...

Konser salonunda yaşanan dehşet, kameraya yansıdı. Binanın arka tarafında çekilen görüntülerde, binanın penceresinden sarkan bir kadın, yerde yatan ölüler ve yaralıları olay yerinden uzaklaştırmak için yerde sürükleyenler görülüyor.

Katliamdan kurtulmak için balkondan sarkan bir kadın, uzun bir süre bu şekilde bekledikten sonra sağ kurtulanlar tarafından balkona çekiliyor.

 

"BAYIM, HAMİLEYİM, YALVARIYORUM"

Öte yandan katliamın olduğu konser salonundan kaçan bir kadının "bayım, hamileyim, yalvarıyorum" şeklindeki sözleri herkesi şoke etti.

Editör: TE Bilisim