ABD Dışişleri sözcüsünün yaptığı açıklamada, "PKK'nın şiddet eylemlerini durdurmasına yönelik açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Türk Hükümeti ve ilgili tüm tarafların barışçıl söylemlerini ve barışa yönelik cesur yaklaşımlarını alkışlıyoruz." denildi.


"TÜRKİYE HALKINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Dışişleri sözcüsü Victoria Nuland, PKK'nın açıklamasını, "Türkiye'de 30 yılı aşkın süredir devam eden trajik şiddeti sone erdirme yolunda olumlu bir adım olarak nitelediklerini" belirterek, şöyle devam etti:  "Bu şiddet çok sayıda yaşama ve geleceğe mal oldu ve sona ermeli. Türk hükümeti ve ilgili tüm tarafların, Türkiye'de demokrasiyi ilerletecek ve Türkiye'nin tüm vatandaşlarının yaşamlarını geliştirecek bir barışçıl çözüme ulaşmaya yönelik cesur çabalarını alkışlıyoruz.

ABD, bu meseleyi nihayet çözüme kavuşturma ve daha parlak bir geleceğe doğru yol almaya yönelik çabalarında Türkiye halkını desteklemeye devam edeceğiz."

AB AÇIKLAMADAN MEMNUN

Öte yandan AB Genişleme Komiseri Stefan Füle ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Tesilcisi Catherine Ashton'ın ortak açıklamasında, "PKK'ya bugün yapılan silah bırakma ve Türkiye sınırlarının dışına çekilem çağrısını ve buna olumlu tepkileri memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, çok sayıda can kaybına neden olan sorunu bitirme hedefiyle devam eden süreçte yeni bir önemli ileri adımdır. Bunun somut takibini ve uygulanmasını bekliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "AB'nin barış sürecine tam destek verdiği ve katılım öncesi mali yardım enstrümanları dahil katkı yapmaya hazır olduğu" vurgulandı.

Editör: TE Bilisim