Irak'ta Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Musul'un Sincar ilçesinde Peşmerge ile PKK arasında yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama yaptı.

KDP'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "PKK'nın kör şiddeti Kürtleri'i parlamentodan mahrum etti. PKK Esed rejiminin uşaklığını yapmaktadır. İran Kürt güçlerine açık şekilde düşmanlık yapıyor. PKK'nın kimseye vefası yoktur. Sırtını yaslayanlar pişmanlıkla oturur yerine" denildi.

İşte KDP'nin açıklaması:

Tüm taraflar şunu çok iyi bilsin ki; PKK'nın Kürdistan Bölgesi'nde hakimiyet kurmasına izin verilmeyecektir. 

Kafası karışık bazı çevreler, PKK'nın değirmenine su taşısada bu olmayacaktır.

Kürtler;

Türkiye'de PKK'nın kör şiddeti ve yanlış politikaları yüzünden parlamentodaki çalışmalardan mahrum kaldı. Savaşı şehirlere taşıdılar ve hendek kazdılar. PKK Türkiye'de yüzbinlerce insanın yerinden olmasına neden oldu. PKK Türkiye'de diğer Kürt partilerin siyaset yapmasını engelledi ve baskı uyguladı.

Suriye'de terör, zulüm ve işkenceden başka bir icraatı olmadı. Siyasi çalışmaların önünü kesti ve Kürdistan Bayrağını yaktı. Silah zoruyla kendini halka dayatmış durumda. Açık bir şekilde Esed rejiminin uşaklığını yapmaktalar.

İran'da açık bir şekilde Kürt güçlerine düşmanlık yapıyor ve gençler arasında düşmanlık tohumları ekiyor.

Kürdistan Bölgesi'nde ise 515 köyü işgal ederek hakimiyet kurmak istiyor. Kürtlerin düşmanlarının çıkarlarına hizmet ediyor.

Son olarak şunu söyleyelim. Kürdistan Bölgesi'ndeki başarısız-mağlup siyasi oluşumların PKK'ya yaslanarak kurtulmak gibi bir planları varsa, çok iyi bilsinler ki PKK'nın kimseye vefası yoktur. Sırtını ona yaslayan pişmanlıkla oturur yerine.

Editör: TE Bilisim