Güney Koreli sanatçı Lisa Park, beyin dalgaları ve biyometrik çizelgelerden ilginç melodiler ve görseller ortaya çıkarıyor. Meditasyon halindeki Park'ın yüzü adeta donmuş gibi, ama beynindeki alfa, beta, delta, teta ve gama dalgalarının oluşturduğu müzik, onun duygularını bütün çıplaklığıyla yansıtıyor. Vice'da yer alan habere göre Park, yaptığı işi "Seyircilerin önünde bir performans sergilediğim zaman onlarda aktif katılımcılar haline geliyor. Seyircilerle birbirimizi etkiliyoruz" diye tarif ediyor.

 

LisaPark

 

Park, beyin dalgaları sanatını Marina Abramovic Enstitüsü'nde bilişsel nörobilim uzmanı Dr. Suzanne Dikker ile birlikte çalışırken öğrenmiş. Dikker, "Elektroensefalografi (EEG) yöntemiyle görüntülenen beyin dalgaları yüzde yüz güvenilir değil, EEG sinaptik ritimlerden kaynaklanan en ufak hareketleri ölçebiliyor, ama biz göz kırpma ya da mimikle tamamen yanlış bir ölçüm de yapılabilir" diyor.

 

 

Yine de beyin dalgaları sanatı ilginç sonuçlar ortaya çıkarıyor. Park'ın kafasına takılı EEG cihazı, onun en ufak bir duygusunu bulanık bir resim halinde görüntüye dönüştürüyor. Beyin dalgalarıyla yapılan su damlaları: 

 

Editör: TE Bilisim