Güney Kore, Nissan ile birlikte Alman premium markaların bazı modellerinin satışını yasaklamayı düşünüyor.

Güney Kore hükümeti, 2016 yılının başında aldığı kararla dizel modellerinin egzoz emisyonunda yaptığı yazılım hilesi ortaya çıkan Volkswagen ve Audi'nin yanında Bentley'in ülkedeki satışlarını yasaklamıştı.

Japon marka Nissan'ın yanında, Alman otomotiv devleri BMW ve Porsche'ye ait toplamda 10 modelin satışı Güney Kore'de yasaklanmak üzere.

Yasaklanma sebebinin, bazı modellere ait teknik belgelerin hatalı bulunması olarak açıklanıyor.Porsche ve Nissan, teknik belgelerinde yanlışlık olduğu ileri sürülen modellerinin Güney Kore'deki satışlarını gönüllü olarak durdurduğunu açıklarken, BMW ise önümüzdeki ay mahkemenin vereceği karara kadar satışların devam edeceğini açıkladı.Güney Kore'de hükümeti ise, bahsedilen markalara aralık ayının ortasına kadar süre verildiğini, bu süre sonunda bir değişiklik yapılmazsa, hatalı bilgilere sahip modellerin satışlarının yasaklanacağını belirtti.

Ayrıca bu üç markanın toplamda 5,6 milyon Amerikan Doları cezayla karşı karşıya kalma ihtimali de konuşulanlar arasında.


KAYNAK:TIMETÜRK

Editör: TE Bilisim