İşte Erdoğan'ın o açıklamalaır:

SURİYE'DE NE İŞİNİZ VAR?


Biz Rusya'ya sorduk. Ne işiniz var Suriye'de? Neymiş, Suriye rejimi davet etmiş. Burada 380 bin insan öldüren katil Esed var. Bunun davetine icabet etmeye mecbur musun? Devlet terörü yapan insanlara neden yardım ediyorsunuz?

 

UÇAĞI KASITLI OALRKA VURMADIK

Olayın olduğu andan itibaren adımlar attık. Askeri ateşe çağırıldı. Yaşanan hadiseden duyduğumuz üzüntüyü ifade ettik. Rusya'nın tepkisini anlayışla karşılıyoruz ama meseleyi farklı bir noktaya taşımasından son derece rahtsızız. Son olarak Putin'in açıklamaları asla kabul edilebilir değildir.

Bayburt'tan ilan ediyorum:

- Türkiye kasıtlı olarak Rus uçağını düşürmemiştir.

- Bu sınır ihlaline verilen bir tepkiden ibarettir.

 

TÜRKMEN DAĞI'NDA IŞİD YOK!

Bu açıklamalarda hedef saptırmak suretiyle biz DAİŞ'e karşı mücadele veriyoruz diyenlere diyorum ki Bayırbucak'da Türkmenler'in oluğu yer DAİŞ'in olduğu yer değildir. DAİŞ'e karşı bir mücadeleniz de olmamıştır. Zaten DAİŞ rejimle ortak çalışan bir örgüttür. DAİŞ'e karşı mücadele veren tek ülke Türkiye'dir.

 

RUSYA ATEŞLE OYNUYOR

Sayın Putin kim terör çift taraflı oynuyorsa ateşle oynuyordur. diyor. Evet buna katılıyorum. Suriye'de 380 bin cana mal olan devlet terörü uygulayan Esed rejimine destek olmak, ateşle oynamaktır. Ilımlı muhalifleri vurmak, ateşle oynamaktır. Bize olmadık ithamlarda bulunmak, vatandaşlarımıza eziyette bulunmak, ateşle oynamaktır. Yardım TIR'larını vurmak ateşle oynaktadır. Rusya'ya samimi olarak ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz. 


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim