Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüşeceği, ABD'nin Paris'teki OECD Daimi Temsilciliği'ne TSİ 10.30'da geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı.

 

GÖRÜŞMEYE KİMLER KATILDI?

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da katıldı.

 

"TÜRKİYE İLE RUSYA NASIL ÇALIŞACAK?"

Obama da görüşmenin ardından "Türkiye ile Rusya'nın düşürülen Rus savaş uçağının ardından nasıl beraber çalışabileceğini görüştük" açıklamasını yaptı.

 

"TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ"

Obama ayrıca "Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz" dedi.



78

 

"BAYIRBUCAK'TA DAEŞ YOK"

Topantı sonrası konuşan Erdoğan "Bayırbucak DAEŞ'in değil tam tersine soydaşlarımızın, akrabalarımızın olduğu bölgedir. Buranın sürekli bombalanması dünya barışı adına üzücü gelişmelerdir" dedi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Türkiye Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir."

 

 

77

 

ERDOĞAN'DAN OBAMA'YA: HAKLISINIZ

Obama Erdoğan'ın sözleri üzerine "Haklısınız Putine'de söyledim gerilimi artırmanın faydası yok. Bu konuda birlikte çalışalım" dedi.

 

79

Editör: TE Bilisim