Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi (KDSP) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud'dan Kürt devleti ve Kerkük için flaş iddialar geldi. Mahmud'un açıklamalarına göre Kürt devletini ilan ettikleri taktirde Suudi Arabistan buna engel olmayacak.

Kerkük için de konuşan Mahmud, "Türkiye ve Körfez ülkeleri artık Kerkük’ü Kürtler’den alamaz" dedi.

Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi lideri Hacı Mahmud, Rusya’nın Suriye’ye müdahalesinin, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) siyasetinde değişikliklere sebep olduğunu, bu nedenle 1 yıl içerisinde Irak, Yemen, Suriye ve Libya’da büyük değişiklikler olacağını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Hacı Mahmud, Kürtler’in bu değişikliği iyi tartması ve oluşan fırsatları kaçırmaması gerektiğini dile getirdi.

 

SUUDİ ARABİSTAN KRALI SÖZ MÜ VERDİ?

KDSP Genel Sekreteri, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Suudi Arabistan kralının Barzani'yi karşılamasının çok büyük bir adım olduğunu belirten Mahmud, “Çünkü bırakın bir Kürt liderini, dünya liderlerini bile bu şekilde karşılaması istisnadır” dedi.

 

KÜRT DEVLETİ İLAN ETTİĞİMİZ AN...

Barzani’nin Suudi Kralı’na Kürt devletinden söz ettiğini paylaşan Hacı Mahmud, “Şu anda devleti ilan etsek Suudi Arabistan engel olmayacak” ifadesini kullandı.

Kerkük Cephesi komutanlığını da yapan Muhammed Hacı Mahmud, bu konuda da ciddi iddialarda bulundu.

 

KERKÜK KÜRTLER'İN ELİNDE KALACAK

Hacı Mahmud, “Türkiye ve Körfez ülkeleri artık Kerkük’ü Kürtler’den alamaz. Çünkü Kerkük Kürtler’in elinde” dedi.

Kürt Lider, “Bu ülkeler Kerkük’ün Kürdistan Bölgesi’ne dahil olması için çalışacak. Burayı tek başına bir bölge ilan etmek için uğraşacak. Ozaman yine Kerkük Kürtlerin hakimiyetinde olacak” şeklinde konuştu.

Hacı Mahmud, bir an önce, Çemçemal ve Kelar ilçelerinin de Kerkük sınırları içerisine alınması gerektiğini söyledi.

 

KÜRTLER'E BALANS AYARI

Eskiden Sovyetler Birliği içerisinde yer alan bazı komünist ülkelerin Rusya’nın yanında yer alacağını ileri süren Kürt lider, “Kürtler olarak öyle bir siyaset yürütmeliyiz ki hiçbir cepheyi karşımıza almamalıyız” şeklinde konuştu.

Rusya, İran, Irak ittifakının daha güçlü görüldüğünü ifade eden KDSP lideri, ancak Amerika, Suudi Arabistan, Katar ve diğer ülkelerin girişiminin, bölgede haritayı yeniden çizmeye götüreceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim