Fransa'nın başkenti Paris, hem bombalı ve silahlı saldırıların hem de rehine eyleminin hedefi oldu. İlk saldırı bar ve restoranların yoğunlukta olduğu 10. ve 11. bölgelerde yaşandı. Silahlı kişiler etrafa kalaşnikoflarla ateş açtı.

Bu saldırının hemen ardından Stade de France yakınlarında iki patlama yaşandı. Fransız BFM TV saldırılarda toplam 60 kişinin kişinin öldüğünü duyurdu. 

Patlama sesi stadyumdan duyuldu, Hollande stadı terk etti

Stade de France yakınlarındaki saldırı sırasında, stadda Fransa-Almanya maçı oynanıyordu. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Holande da stadyumdaydı. Patlama sesi stadyumdan duyulduktan sonra Hollande güvenlik güçleri tarafından stadyumdan güvenli bir bölgeye götürüldü. 

Tüm sınırlar kapatıldı

Hollande, saldırıların ardından yaptığı açıklamada, ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı ve tüm sınırların kapatıldığını duyurdu. Hollande'ın sınırları kapatma gerekçesi; saldırıyı düzenleyenlerin kaçmaması ve başka saldırganların ülkeye girmesinin engellenmesi.

Konser salonunda 100 rehine

Bataclan Konser Salonu'nda ise yaklaşık 100 kişi rehin alınmış durumda. 

İlk saldırıların ardından Les Halles'te bir alışveriş merkezinde yeni bir silahlı saldırı daha düzenlendi. 

Başkentte peş peşe düzenlenen saldırıları kimin ya da kimlerin düzenlediği henüz belli değil. Ancak Reuters'a konuşan ABD Savunma Bakanlığı kaynakları, saldırıların koordine olduğunu söyledi. 

Paris Belediyesi: Evlerinizde kalın

Güvenlik güçleri saldırı olan bölgeleri boşaltmış durumda. Saldırıların yoğunlaştığı 10 ve 11. bölgelere en az 200 asker konuşlandırıldı. 

Paris Belediyesi de vatandaşlara evlerind kalmaları telkininde bulundu.

Gündüz saatlerinde Almanya milli takımının Paris'te kaldığı otele bomba ihbarı yapılmış, otel tedbir için boşaltılmıştı. İhbar asılsız çıkınca da takım otele geri dönmüştü.

Kaynak: Al Jazeera, AFP, Reuters

Editör: TE Bilisim