FRANSA'nın başkenti Paris'teki terör saldırısını IŞİD üstlendi. IŞİD terör örgütü açıklamasında saldırıları 'mucize' olarak nitelendirildi. 

Paris'i kana bulayan intihar bombacılarından üçünün kimliği belirlendi. Bombacılardan ikisinin üzerinde Mısır ve Suriye pasaportları bulundu. Üçüncü şüpheli ise Fransız vatandaşı.

 

SALDIRGANLARIN KİMLİĞİ DNA TESTİ İLE BELİRLENDİ

Fransa'nın başkenti Paris'te intihar saldırısı düzenleyenlerden birinin kimliği DNA testiyle belirlendi. Saldırganlardan birinin üzerinden de Mısır pasaportu çıktı. Fransız polisi, başkent Paris'te bulunan Stade de France stadyumunda intihar saldırısı düzenleyenlerden birinin cesedinin üzerinde de Suriye pasaportunun çıktığını açıkladı. Polis, yedi saldırgandan ikisinin kimliğinin belirlendiğini aktardı ve saldırganlardan birinin Fransa vatandaşı olduğunu belirtti.

fransakatliam14kasim2015

 

"SALDIRILARI SAVAŞ İLANI OLARAK GÖRÜYORUZ"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te 7 ayrı yerde düzenlenen terör saldırılarını IŞİD'in düzenlediğini açıkladı. Hollande, saldırı nedeniyle Fransa'da 3 gün ulusal yas ilan edildiğini bildirdi.

Hollande, saldırıları IŞİD'in Fransa'ya savaş ilanı olarak gördüklerini belirterek, "IŞİD'e karşı içeride ve dışarıda acımasız olacağız" dedi. Saldırılar dışarıda planlandığını ve yönetildiğini söyleyen Hollande, bu kişilerin Fransa içinden de yardım aldığını belirtti.

 

IŞİD'İN PARİS PATLAMASI AÇIKLAMASI

IŞİD'den yapılan açıklamada, saldırıların, "üzerlerinde patlayıcı düzenek bulunan ve makineli tüfek taşıyan" sekiz militan tarafından düzenlendiği belirtildi. IŞİD, katliamın, "Fransa'nın mevcut politikalarını sürdürmesi halinde en büyük hedef olarak kalmaya devam edeceğini göstermek için yapıldığını" ifade etti.
Açıklamada, kanlı eylemin, "IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına ve Hazreti Muhammed'e yapılan hakaretlere cevap olarak" gerçekleştirildiği belirtildi.

El Hayat Media Centre tarafından yayınlanan videoda, teröristler Fransa'nın IŞİD'i bombalamaya devam ettiği sürece saldırıların devam edeceğini söyledi. Videoda konuşan terörist, Fransız Müslümanlara, saldırı yapmaları yönünde çağrıda bulundu. Terörist, "Bombalamaya devam ettiğiniz sürece barış içinde yaşamayacaksınız. Markete giderken bile korkacaksınız" diyor.

 

"SİLAHINIZ DA VAR VURULMAYA HAZIR HEDEFLER DE"

IŞİD'li terörist videonun devamla şunları söylüyor: “Doğrusu o ki kafiri nerde bulursanız orda savaşmanız emredildi size. Ne bekliyorsunuz? Silahınız da var vurulmaya hazır hedefler de. Zehir de var. En azında Allah'ın bir düşmanının suyunu yemeğini zehirleyin.”

Fransa, IŞİD'le mücadele için ABD önderliğinde kurulan koalisyonun etkin üyeleri arasında.

 

PARİS PATLAMASI SON DURUM NE?

Fransa'da 7 ayrı yerde düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda en az 120 kişi öldü. Saldırılarda 80'i ağır olmak üzere 200 kişi de yaralandı.

Paris'te ünlü Bataclan Konser Salonu'nu silahlarla basan teröristler 100'den fazla kişiyi rahin aldı. Polis Bataclan'a operasyon başlattı, teröristler üzerlerindeki bombayı patlatarak içeride bulunan 100 kişiyi öldürdü.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim