Paris'te yaşanan terör saldırılarının ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande açıklamalarda bulundu. Paris saldırılarından sonra Fransa artık savaştadır ifadesini kullanan Hollande, "Dünyayı tehdit eden terörist hareket ile savaş halindeyiz" dedi.

 

''DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR''

Hava operasyonlarının devam edeceğini belirten Hollande sözlerine şöyle devam etti: "IŞİD'i yok etmek için kararlıyız. Nefes almadan savaşmaya devam edeceğiz. Suriye'de Fransa'nın düşmanı IŞİD'dir. IŞİD yok edilmelidir. Suriye terörizm için en büyük fabrika haline dönüştü. Ancak daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Obama ve Outin'e birlikte hareket etmeyi önereceğim." Mültecilerin durumuna da değinen Hollande sığınmacılara kapılarını kapatmayackarını zancak çok daha güvenlikli davranmak zorunda olduklarını belirtti. IŞİD'den kaçan insanların ülkemelrine geldiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Hollande işbirliği vurgusu yaptı.

 

"OHAL DURUMU 3 AYA UZATILACAK"

"Güvenlik için yeni adımlar atmalıyız" diyen Hollande, olağanüstü hal durumunun 3 aya kadar uzatılması gerektiğini açıkladı. Anayasada söz konusu düzenlemelerin terörle mücadeleye destek vermesini umut ettiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı OHAL durumunun 3 aya uzatılması talebinde bulunacağını belirtti. "Ulus için güvenlik tehdidi teşkil ediyorsa bazı kişilerin vatandaşlığını geri almayı düşünebilirz." diyen Hollande Fransa'da doğmuş olmanın buna engel teşkİl etmeyeceğini söyledi. Hollande Fransa için tehlikeli olabilecek terörle alakalı yanacıların ülkeden çıkarılacağını da ifade etti.

 

''TEHDİT SÜRÜYOR''

Cumhurbaşknaı Hollande Anaysal düzenlemelerin bir an önce hayata geçmesi gerektiğine dikkat çekti. Tehtidin sürdüğünü ifade eden Hollande güvenlik güçleri için de yeni düzenlemeler yapılacağını, enformasyon teknolojilerinin devreye gireceğini, yeni yasaların buna olanak vereceğini söyledi. Polisin silah kullanma sürcinin de yeniden değerlendirmeye alınacağını tüm bu konuların bakanlar seviyesinde tartışmaya açılmasını isteyen Holande bir an önce harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim