ŞEHRİVAN  -  Dünyada bir çok ülke Türkiye ile ilgili vatandaşlarına uyarılarda bulunurken geçtiğimiz günlerde ABD, Van'ın da aralarında olduğu onlarca il için 'Sakın gitmeyin' uyarısında bulunmuştu. Zaman zaman yaşanan olaylardan dolayı kara listeye alınan bölgeler arasında gösterilen Van ve diğer illerle ilgili o uyarıdan sonra bu kez de İngiltere vatandaşını İngiltere hükümetinin seyahat uyarılar sayfasında Diyarbakır ile Suriye sınırındaki 10 km boyunca seyahat edilmemesi uyarısında bulunuldu. Van için 'sakın gitmeyin' uyarısı yapılmazken Türkiye'nin diğer kentleri gibi 'ama'lı bir harita yayınlandı.

İngiliz vatandaşlarına ayrıca Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Siirt, Tunceli ve Hakkâri’ye gidilmemesi uyarısında bulunuldu. Diyarbakır’a gidecekler özellikle Sur ilçesi ile ilgili olarak bilgilendirildi. Van için ise koşul ortaya koydu.

 

ABD'DEN SONRA ONLAR DA UYARDI!

Uyarıda “Aralarında Kürtlerin, IŞİD’in ve aşırı sol örgütlerin de olduğu terörist gruplar saldırı planlamaya devam etmektedir. Aşırı dikkatli olun” denildi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçiliği, Türkiye'deki 19 şehirle ilgili vatandaşlarını uyarmıştı. Aralarında İzmir ve Muğla'nın da bulunduğu bu 19 kente gidilmemesini tavsiye eden elçilik, Suriye sınır bölgesinden ve Güneydoğu illerinden özellikle uzak durulmasını istemişti.

 

19 İL ARASINDA VAN YOK!

ABD'nin tehlikeli iller arasında gösterdiği Van, İngiltere hükümeti tarafından 'gidilmemesi kesinlikle uygun değil' şeklindeki kırmızı işaretli olarak görülmezken, diğer uyarılara göre nispeten daha iyi bir durumda yer aldı. Van Türkiye'nin diğer bir çok rahat ili ile birlikte İngiltere'nin vatandaşlarına 'Gitmeden önce seyahat tavsiyemizi dikkate alın' şeklindeki yeşil renkli haritada yer aldı. Haritada diğer bir çok doğu ile 'zorunlu olmadıkça gidilmemeli' şeklinde gösterildi.

Editör: TE Bilisim