Musul'dan Suriye sınırına koridor açmak için peşmerge kuvvetlerine saldıran IŞİD militanları ile Suriye sınırında çatışmalar sürerken IŞİD, Telahfer'den yüzlerce Türkmen ailenin sığındığı Yezidi ilçesi Sincar'ı ele geçirdi. İlçeden binlerce insan Sincar dağına kaçıyor.

ZUMMAR KASABASI DA IŞİD'E GEÇTİ

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre; çatışmaların yoğunlaştığı Zummar kasabasının da IŞİD'in eline geçtiği ileri sürüldü. Musul'dan Suriye sınırına doğru hareket halinde olan binlerce IŞİD militanı ile peşmergeler arasında yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

YEZİDİLER ŞENGAL DAĞLARI'NA KAÇTI

Peşmerge kuvvetleri, IŞİD'in bir çok noktadan saldırısına daha fazla dayanamayarak geri çekildi. Bugün saat 10.00 sıralarında IŞİD kuvvetleri Şengal'e girdi. IŞİD kuvvetlernin ilçeye girmesi öncesinde aralarında ilçeye sığınan yüzlerce Türkmen ailesi ve Yezidi Kürtler Şengal Dağı'na kaçmaya başladı. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu aileler dağa çıkarak IŞİD'ten kurtulmaya çalışıyor. Şengal, Zummar ve KESK kasabalarına bağlı birçok köy de IŞİD'in eline geçti. Zummar kasabasının da bugün sabah saatlerinden itibaren IŞİD güçlerinin kontrolüne geçtiği bildirildi.

PEŞMERGE ÇEKİLDİ YPG SAVAŞIYOR İDDİASI

Peşmergenin savunma amaçlı geri hatta çekilmesi nedeniyle, Suriye'nin Rojava bölgesinden yüzlerce YPG'li yardım amacıyla Kürdistan bölgesine geçti. YPG birliklerinin Şengal kasabasına doğru hareket halinde olduğu ileri sürüldü. Musul'dan Suriye'ye açılan Rabi ilçesindeki sınır kapısı ise YPG'nin kontrolüne geçti. Rabia'nın karşısında yer alan Suriye'nin Tilkoçer (Yarubiye) sınır kapısı ile birleştiği ve YPG'nin yanısıra KYB peşmergelerinin de sınır kapılarını korumak için bölgeye askeri yığınak yaptığı öğrenildi. Şengal ilçesini alarak Suriye sınırına ilerleyen ve sınır kapılarını almayı hedefleyen IŞİD saldırısına karşı koymak için KDP, KYB peşmergeleri ile YPG'nin güçlü bir savunma hattı oluşturmaya çalıştığı bildirildi.

YPG ŞENGAL'E ULAŞTI!

Öte yandan YPG güçlerinin Irak Şam İslam Devleti'nin işgal ettiği Şengal bölgesinde YPG'liler ile IŞİD çeteleri arasındaki çatışmalar yaşanırken, YPG'liler onbinlerce kişinin mahsur kaldığı Şengal dağına ulaştığı bildirilirken ANF'nin haberine göre çatışmaların yaşandığı bu alan ile Şengal merkezi arasında 20 km var. 

Editör: TE Bilisim