Geçtiğimiz günlerde 37 kişinin yaşamını yitirdiği 6,1 büyüklüğündeki depremle sarsılan İran'da, bugün bir deprem daha meydana geldi. ABD depremin büyüklüğünü 7.8 olarak açıklarken; İran, depremin büyüklüğünü 7.5 olarak açıkladı.

EN AZ 40 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran devlet televizyonu depremde en az 40 kişinin öldüğünü belirtti.

 

HİNDİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ

7.8 şiddetindeki deprem tüm körfez ülkeleri ve Hindistan'da da hissedildi. Halk sokaklara çıktı.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ İRAN-PAKİSTAN SINIRI

Depremin meydana geldiği bölgenin Sistan ve Belucistan olduğu belirtildi. Depremin merkez üssü Haş kentinden 90 kilometre uzaklıkta. Haş kentinin 56 bin nüfusu bulunuyor. İran Sismoloji Merkezi, depremin derinliğini 18 kilometre olarak verdi.

ABD ''7,8'' İRAN ''7,5'' DEDİ

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, İran'da 7,8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. Fars haber ajansı ise depremin büyüklüğünü 7.5 olarak açıkladı.

''BÜYÜK BİR YIKIM VAR''

İranlı yetkililer yaptıkları açıklamada ''Büyük bir yıkım var ve yüzlerce kişi ölmüş olabilir'' dedi.

1200 EV YIKILDI

İran devlet televizyonu depremde en az 40 kişinin öldüğünü açıkladı. Pakistan'ın İran sınırında 1200 evin yıkıldığı bildiriliyor.

RUSYA: "NÜKLEER SANTRALDE HASAR YOK"

Rusya, İran'a derhal kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 3 helikopter gönderdi. Rus yetkililer, İran'ın Buşehr kentindeki nükleer santralin depremde hasar görmediğini duyurdu.

İRAN SALLANIYORDU

Geçtiğimiz hafta İran'ın Buşehr kenti 6.1 büyüklüğünde depremle sarsılmış ardından İran'ın güneybatısında 80'den fazla artçı deprem meydana gelmişti.

 

35 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ

İran 35 yıldır bu büyüklükte bir deprem yaşamamıştı. 1978'de İran'ın doğusundaki Tabas'ta meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde 25 bin kişi hayatını kaybetmişti.

1990 yılında olan 7.4 büyüklüğündeki depremde, yaklaşık 40 bin kişi yaşamını yitirdi.

2003 yılında Bam kentinde meydana gelen 6.6'lık depremde ise 30 bin kişi can verdi.

Editör: TE Bilisim