Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin kara operasyonuna hazırlandığı yönündeki haberler için "varsayım" dedi.Suriye'deki gelişmelerin artık Suriye'nin iç meselesi sayılamayacağını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin ulusal güvenliğine, egemenliğine dönük tehdit veya saldırıya anında cevap verileceğini söyledi. A Haber'de gündeme ilişkin soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ABD ve Rusya'ya da seslendi, "Ortadoğu'da savaşçılık oyununun nereye gideceği kestirilemez" dedi.

 

''SURİYE ARTIK BİR TÜRKİYE MESELESİ''

Maalesef Suriye'deki olayların gelmiş olduğu boyut, Türkiye'yi çok yoğun mülteci dalgalarının Türkiye'ye girmesi, mülteci krizinin derinleşmesi şeklinde etkiledi. Artık bundan sonraki noktada Suriye'deki gelişmeler özellikle sınırımıza çok yakın olan gelişmeler, Türkiye'nin bir güvenlik meselesi olarak algılanmak durumunda. Bir gün DAEŞ tarafından silah atılıyor, bir gün PYD tarafından Türkiye'nin sınırlarına karşı saldırıda bulunuluyor. Özellikle PYD'nin hakim olduğu bölgelerdeki gelişmeler Türkiye'nin içerisindeki terör gruplarına da ciddi bir şekilde güç veriyor.

 

''SURİYE'DEKİ DENKLEM KARIŞIK BİR HALE GELDİ''

Öncelikle Türkiye bölgede özellikle bir kara harekatının olması konusunda oldukça hassastır. Gerçekten Suriye'deki denklem karışık bir hale geldi. Burada Türkiye'yi maceraya atacak bir adımın içerisinde olmayı asla düşünmeyiz. Ama sonuç itibarı ile Türkiye kendi ulusal güvenliği bakımından da büyük bir teyakkuz durumunda olmalıdır. Kendisini tehdit eden unsurlara karşı hangi tedbirleri alacaksa bu tedbirleri alarak hazır vaziyette beklemek durumundadır. Bu Türkiye'nin kara operasyonu yapacağı anlamına gelmez. Allah muhafaza oradan Türkiye'nin sınırlarına, Türkiye'nin egemenliğine karşı yapılacak bir saldırıya da gerektiği şekilde de anında cevabını vermek durumundadır.

 

''AKILLARINI BAŞLARINA ALMAK ZORUNDALAR''

Amerikalılar, Ruslar diğer güçler hepsi aklını başına almak durumundadır. Bir masa üzerinde oyun oynar gibi Ortadoğu coğrafyasında savaşçılık oyunu oynanmaz. Eğer Ortadoğu coğrafyasında herhangi bir şekilde savaşçılık oyunu oynarsanız bunun akıbetinin nereye varacağını bilemezsiniz. Önümüzdeki dönemi etkileyecek en önemli hassas noktalardan birisi, Doğu Akdeniz'de kim hakim olacak savaşının da başlangıcı olabilir.

Editör: TE Bilisim