Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, mahkeme kararının infaz edilmemesi ve geri alınması için 230 milyondan fazla mesaj atıldı.

529KardeşineSahipÇIK, #529, Egypt: Stop the Mass Execution, #StopExecutionsinEgypt, #StopPoliticalExecutionsInEgypt ve #WorldSilentForExecutionInEgypt etiketleri ile atılan mesajlarda, darbe ile devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve mensubu olduğu Müslüman Kardeşler (İhvan) hareketinin maruz kaldığı hukuksuzluğun sona erdirilmesi çağrısı yapıldı.

Minye vilayetindeki mahkeme, aralarında bir polis memurunu öldürmek ve ikisini de öldürmeye teşebbüs etmenin de bulunduğu bazı suçlamalarla İhvan mensubu olduğunu belirttiği 529 kişiyi, 24 Mart'ta çıktıkları ikinci duruşmada idama mahkûm etmiş, 16 sanığı ise beraat ettirmişti. Mısır Anayasası'na göre mahkemelerin verdiği idam kararlarının Mısır müftüsünün onayından geçmesi gerekiyor. Müftülüğün, mahkemenin 28 Nisan'da vereceği kesin kararından önce görüşünü verip mahkemeye bildirmesi bekleniyor.
Aynı mahkemede devam eden bir diğer davada da benzer suçlamalarla İhvan'ın Genel Mürşidi Muhammed Bedii de dahil olmak üzere 683 kişi daha yargılanıyor. Mahkemenin yargıladığı sanıkların büyük çoğunluğu hakkında süratle verdiği idam kararlarının bu dosya kapsamında da tekrarlanmasından, sonrasında ise benzer davalarla İhvan'a yönelik büyük bir cadı avının başlatılmasından korkuluyor. (Zaman)

Editör: TE Bilisim