MISIR'dan Mursi için arka arkaya iki son dakika kararı çıktı. Mursi için verilen ilk kararda 'ömür boyu hapis' cezası çıkarken bir başka davadan ise 'idam' kararı geldi. 

Mısır mahkemesi, Temmuz 2013'teki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi "casusluk" davasında müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mursi'nin "hapishaneler baskını" davasında aldığı idam cezası ise mahkeme tarafından onandı. Kararlara temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

 

İDAM İSTENİYORDU MÜEBBET ÇIKTI
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Mısır mahkemesi, "casusluk" davası olarak bilinen davada, daha önce idam konusunda görüş için dosyasını müftülüğe gönderdiği, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 17 kişiyi müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mısır'da müebbet cezası alan mahkumlar, 25 yıl hapis yatıyor.

 

MURSİ İÇİN İKİNCİ DAVADAN İDAM GELDİ
Mursi hakkında Mısır mahkemelerinden gelen bir diğer son dakika karar ise dünya kamuoyunu sarstı. Bir başka davada mahkeme Mursi'nin idam edilmesine karar verdi. Mahkeme idam kararını onadı. 

 

CASUSLUK DAVASINDA 16 KİŞİYE İDAM

Mahkeme 36 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ile Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati'nin de aralarında bulunduğu 16 kişiye ise idam cezası verdi.

İdama çarptırılan sanıklardan Şatır'dan sonra İhvan'ın "ikinci beyni" olarak bilinen Mahmud İzzet'in de aralarında bulunduğu 13 kişi gıyaben yargılanıyordu.

Mahkeme, aynı davada Mursi dönemi, Cumhurbaşkanlığı Divanı Başkanı Muhammed Rifaa et-Tahtavi ve yardımcısı Esad Şeyha'nın ise yedişer yıl ağır hapis cezasına hükmetti. Sanıklardan birinin de yargılama sürecinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Mısır'da "casusluk" ve "hapishaneler baskını" davalarının karar duruşması başkent Kahire'deki polis akademisinde görülüyordu. 
muhammed-mursi.jpg


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim