Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağı, dün saat 09.30 sıralarında TSK'ya ait iki F-16 uçağı tarafından angajman kuralları gereğince vurulmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olay sonrası yaptığı açıklamaların üzerine Rusya'dan Türkiye'ye gelen Türk yolcular, Moskova'daki havalimanında kendilerine zorluk çıkarıldığını ifade ettiler.

 

“TÜRK YOLCULARI SONA BIRAKTILAR”

3 gün önce Rusya'ya giden Mehmet Şerif Yıldız dönüşte havalimanında yaşadığı sıkıntıları anlattı. İstanbul'da yaşadığını ve düğün için Rusya'ya gittiğini söyleyen Yıldız,“Pasaportumuzu elimizden aldılar, bizi dışarı çıkardılar. Sonunda uçağa zor yetiştik. Biz oraya düğün için gitmiştik. İstanbul'da yaşıyoruz. Bize sıkıntı var dediler. Türk olup olmadığımızı sordular pasaportumuzu incelediler. Daha önce çok gittim geldim böyle bir sıkıntı yoktu. Uçağa binecek tüm Türk yolculara aynı işlemi yaptılar” dedi.

 

9-10 SORU SORULDU

Eşi Rus olan ve 10 yıldır Rusya'da yaşayan iş adamı Abdullah Poyraz da, havalimanında sorun yaşadığını belirtti. 10 yıldır sürekli Türkiye'ye gelip gittiğini ifade eden Poyraz, 10 yıldır ilk kez havalimanında kendisine çok sayıda soru sorulduğunu söyledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Poyraz, “Orada yaşıyorum. Oturumum var, her şeyim var. Ben ilk defa o kadar soru ile karşılaştım. 14 Aralık'ta Rusya'ya geri dönüşüm var, düğün için geldim. Şimdi düşünüyorum dönüşte problem çıkaracaklar mı? Benim gibi düşünen bir sürü insan var. Daha önce daha basit, güler yüzlü oluyordu. Gelmemeyi de düşündüm. 9-10 soru soruldu” şeklinde konuştu.

Abdullah Poyraz ayrıca, şahsi düşüncesinin Rus uçağının düşürülmemesi yönünde olduğunu da sözlerine ekledi. Rusya'dan direkt ve aktarmalı gelen bazı Türk vatandaşlar ise havalimanında herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını söyledi.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim