Mısır Mahkemesi, 2013'teki darbe ile görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer sanıkların dosyalarını müftüye gönderdi. Müftünün kararından sonra mahkeme kesin kararını açıkladı.

MURSİ'YE İDAM CEZASI

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından hapse atılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 'Hamas'a istihbarat sağlamak' suçlamasıyla yargılandığı davadaidam cezasına çarptırıldı. Mursi ile birlikte Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın üst düzey 14 yöneticisine daha idam cezası verildi.

DAHA ÖNCE 20 YIL HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Mısır’da mahkeme, 21 Nisan'da şimdiki Muhammed Mursi’nin yargılandığı ‘İttihadiye olayları’ davasında kararını açıklamış ve Mursi'yi 20 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

MÜBAREK'E 3 YIL HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Diğer yandan, eski Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek de zimmetine para geçirmek suçlamasıyla yargılandığı davada üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ERDOĞAN'DAN İDAMA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdi.

Erdoğan şunları söyledi;

"Mısır'da halkının yüzde 52 oyla seçilen Mursi ile ilgili idam kararı vermişler. Burada enteresan bir şey var: bakınız Mısır, eski Mısır'a dönüyor. Eski Mısır'ın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Batı maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamı kaldırırken, Mısır'da bu idam kararlarına seyirci kalıyor. Tüm bu gidişe dur diyecek tek millet Türk milletidir. 7 Haziran bu yüzden çok önemli. Eski Türkiye mi yeni Türkiye mi diyecek."

Editör: TE Bilisim