Eski PKK yöneticisi Osman Öcalan, Kürtler’i Barzani’nin temsil ettiğini ve herkesin ona saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

 

Rûdaw TV’nin ana haber bültenine konuk olan Öcalan, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

 

Rojava’da (Suriye Kürdistanı) Kürdistan Bayrağı’na asayiş güçleri tarafından müdahale edilmesi olayını sert bir dille eleştiren Öcalan, “Kürtler’in ulusal sembolü olan Kürdistan Bayrağı’na yönelik saygısızlık asla kabul edilemez” dedi.

 

Öcalan şöyle konuştu:

 

“Halk, temsiliyetini başkanlığında ve bayrağında görüyor. Şu an Mam Celal (Talabani) hasta, PKK lideri Abdullah Öcalan da hapiste ve arkadaşları onun artık karar veremeyeceğini belirtiyor. Meydanda sadece Başkan Barzani var ve Kürtler’i temsil ettiği için herkes ona saygı göstermelidir.”

 

Demokratik Halk Hareketi’nin (TEV-DEM) Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani hakkında, “Rojava’nın içişlerine müdahale ediyor” açıklamasıyla ilgili Öcalan şunları söyledi:

“Kürtler’in iradesi Barzani’nin başkanlığında görülüyor. Tam tersine, Barzani’nin bu konuda konuşması gerekiyordu. Bayrağa yönelik saygısızlığa karşı sessiz kalması yanlış olurdu. Bu müdahale değildir, bir rahatsızlığı dile getirmedir.”

 

PKK ve Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) birbirini tamamlayan iki ayrı şey olduğunu söyleyen Öcalan, “PYD, PKK’nin bir parçasıdır ve aralarında organik bağ vardır. Bütün çalışmalar PKK’nin merkezinde yürütülüyor. Dünyada, kendilerine koymadıkları isim bırakmadılar” diye konuştu.

 

Osman Öcalan ayrıca, KDP’yi Kürdistan’ın diğer parçalarındaki diğer bağımsızlıkçı hareketlere gerektiği ölçüde destek vermemekle eleştirdi.

Editör: TE Bilisim