Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre taraflar Cuma akşamı ateşkes üzerinde uzlaştı. Tarafların temsilcileri Kamışlı'da rejim kontrolünde bulunan havaalanında bir araya geldi.

 

CUMARTESİ (BUGÜN) BİR TOPLANTI DAHA VAR

Şam'dan AFP'ye konuşan bir güvenlik yetkilisi, Cumartesi günü de bir toplantı gerçekleştirileceğini söyledi. İsmi verilmeyen yetkili, Cuma günü gerçekleşen toplantıdaki gündemin tarafların elindeki esirlerin değiş tokuşu ve YPG güçlerinin, yönetimden aldığı bazı mahallelerin geri verilmesi olduğunu belirtti.

 

PYD BÖLGESİNDEN AÇIKLAMA

PYD'nin özerklik ilan ettiğini duyurduğu Rojav'daki "Asayiş Genel Yönetimi" isimli merkezden konu il eilgili bir bildiri yayımladı.

Bildiride bölgedeki kanaat önderleri ve aşiret liderlerinin girişimleri üzerine, sorunların çözüme kavuşturulması için ateşkes ilan ettiklerini, fakat kışkırtma veya ateşkesi ihlal eden bir girişim olduğu durumda sert bir yanıt verileceği belirtti. Bildiride, üç gün süren çatışmalarda PYD'nin 10, rejim ve rejim yanlısı güçlerden 31 kişinin ve 17 sivilin öldüğünü açıkladı.

Ayrıca "rejim güçlerinden 102'si esir alınmıştır" ifadesi de kullanıldı.

Suriye rejimi ise ölü sayısıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Kamışlı'nın büyük bir bölümü, YPG'nin kontrolü altında bulunuyor. Fakat havaalanı ve kentin bazı bölümleri ise Suriye rejimi ve yönetim yanlısı NDF'nin (Ulusal Savunma Güçleri) kontrolünün altında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim