İzmir'de işçi emeklisi Adem Albayrak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 43 sene önce Tüpraş Rafinerisi'nin inşaatında birlikte çalıştığını iddia etti.

Aliağa ilçesinde ikamet ettiği evde AA muhabirine açıklamada bulunan 63 yaşındaki Albayrak, 1969 ile 1971 yılları arasında Tüpraş Rafinerisi'nin inşaatında çalıştığını, daha sonra çalışmaya başladığı Petkim'den 1996 yılında emekli olduğunu belirtti.

Tüpraş'ın 1971 yılındaki inşaatı sırasında teknolojisinin daha ileri olması nedeniyle akaryakıt tanklarının montaj işinin bir Rus şirketine verildiğini anlatan Albayrak, bu kapsamda Türkiye'ye gönderilen teknik ekibin başında Vladimir Putin'in olduğunu ileri sürdü.

 

 

Putin'in o dönemde Aliağa'da çekildiği öne sürülen fotoğraflarını gösteren Albayrak, şunları kaydetti:

"Henüz 20 yaşındaki birine önemli bir görev verilmesine şaşırmıştık. Putin şirketin 1 numaralı adamıydı. Esas patron o idi. Truşkin isminde iki numaralı biri daha vardı. Onlar devamlı diyalog halinde olurdu. Putin'le herhangi bir muhabbetimiz veya iletişimimiz olmazdı. Çok sakin bir insandı.

Bizim rafinerideki gördüğümüz Putin ile şimdiki Putin arasında dağlar kadar fark var. Kimseyle konuşmazdı. Kimseyle herhangi bir diyaloğu da yoktu."

Editör: TE Bilisim