Rusya Federasyonu'ndaki parlamento genel seçimlerini yüzde 54,2'lik oy oranı ile Birleşik Rusya partisi kazandı.

 

Seçim Komisyonu, üç partinin daha Meclis'e girmeyi başardığını duyurdu. Buna göre, Kominist Parti oyların yüzde 13,5'ini, Liberal Dempokrat Parti yüzde 13,3'ünü, Adil Rusya partisi ise yüzde 6,2'sini almayı başardı.

 

2011'DEKİ OY ORANINI KORUDU

Başbakan Dmitriy Medvedev'in partisi 2011'deki seçimde aldığı oy oranını korudu. Seçimler öncesinde de Birleşik Rusya'nın galibiyetine kesin gözüyle bakılıyordu.

 

ZAFER AÇIKLAMASI YAPTILAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Medvedev, sandık çıkışı anket sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından parti genel merkezinde kameraların karşısına geçerek zafer açıklaması yaptı: “Halk Birleşik Rusya Partisi'ne oy vermeye devam ediyor. Bu ne anlama geliyor? Her şeyden önce insanlar partinin temsilcilerinin, siyasi iktidarın gerçekten de halkı için elinden gelen her şeyi yaptığı anlamına geliyor.”

 

BİRLEŞİK RUSYA PARTİSİ

Ülke çapında 80'den fazla bölge parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Birleşik Rusya Partisi, Duma'daki 450 sandalyeden 238'ine sahip.

 

SEÇİMLERE KATILIM DÜŞÜK

Katılımın düşük olduğu seçimlerde sandığa giden seçmen sayısı yüzde 40 dolayında kaldı. 2011'de bu oran yüzde 51'in üzerindeydi. 11 ayrı zaman dilimi bulunan Rusya'da 111 milyon seçmene alt meclis Duma'nın 450 sandaleyesini belirleme çağrısı yapıldı. Seçimlere 14 parti katıldı.

 

PUTİN'İN POPÜLARİTESİ

Ekonomik krizi, petrolün ucuzlamasına ve Batı'nın ekonomik yaptırımlarına rağmen Devlet Başkanı Vladimir Putin'i destekleyen Rusların oranı yüzde 80'i buluyor. Putin sandıktan ayrılırken, “Hangi partiye oy vereceğimi biliyordum. Tahmin ederim, sizler de biliyorsunuzdur” dedi.

Editör: TE Bilisim