uriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesini denetim altında tutan PYD'nin lideri Salih Müslim Independent gazetesine açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesini denetim altında tutan PYD'nin lideri Salih Müslim, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın IŞİD ve El Kaide bağlantılı diğer gruplar tarafından devrilmesi dünya için bir facia olur" dedi.

DÜNYA İÇİN BİR FACİA OLUR

Independent gazetesinin Orta Doğu yazarı Patrick Cockburn'un imzasıyla El- Kaide bağlantılı diğer gruplar tarafından devrilmesi dünya için bir facia olur" sözlerine yer verildi.

ESAD'I SELEFİLER DEVİRMEMELİ

Cockburn'a konuşan Salih Müslim'e göre "Esad rejiminin Selefiler yüzünden çökmesi herkes için felaket olur.”

BBC Türkçe servisinin aktardığı habere göre Müslim, “Esad ve hükümetinin yerine daha kabul edilebilir bir alternatif getirilmesinden yana” fakat IŞİD ve diğer radikal İslamcı grupların bazı cephelerde Şam'a yaklaşmalarından endişe ediyor ve bunun 'çok tehlikeli' olacağını söylüyor.

"ORDU İLE YPG İŞBİRLİĞİ YAPMIYOR"

Haberde IŞİD'in Haseke'ye düzenlendiği son saldırıda hem YPG'yi hem de Suriye ordusunu hedef aldığı ancak Müslim'in, “YPG ve ordu arasında işbirliği olduğunu inkâr ettiği”belirtilerek şöyle devam ediliyor:

"IŞİD'İ ABD SAYESİNDE BOZGUNA UĞRATTILAR"

"Daha önce Şam hükümeti tarafından ötekileştirilen ve ayrımcılığa uğrayan Suriyeli Kürtler son bir sene içinde ülkedeki iç savaşta önemli bir aktöre dönüştü. Ocak ayında ABD hava saldırılarının da desteğiyle, dört buçuk aylık kuşatmanın ardından Kobani'de IŞİD'i bozguna uğrattılar ve ilerlemeye devam ediyorlar.

BAŞ DÜŞMANIMIZ IŞİD

Müslim, Esad iktidarının sona ermesini istese de başlıca düşmanlarının IŞİD olduğunu açıkça söylüyor.”

Editör: TE Bilisim