Suriye'de Haziran ayında düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Beşar Esad, Kuran'a el basarak yemin ederek göreve yeniden başladı. Esad, Suriye'nin başkenti Şam'daki başkanlık sarayında milletvekilleri ve kendisini destekleyenlerin önünde yemin ettikten sonra bir konuşma yaptı.

BATI VE ARAPLAR BEDEL ÖDEYECEK

Suriye lideri Esad, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, terörü desteklemekle suçladığı Batı ve Arapların, "bunun bedelini ödeyeceğini" söyledi.

BATILI ÜLKELERİN VE SURİYE MUHALEFETİNİN ‘PARODİ’ OLARAK NİTELENDİRDİĞİ DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ SAVUNAN ESED, YEMİN TÖRENİNDEKİ KONUŞMASINDA ŞU İFADELERİ KULLANDI:

"BU HALK TESLİM OLMAYACAK"

“Seçimler Suriyelilerin bağlılığını ve gücünü artırdı. Büyük devletler kendi iradelerini dayatmaya çalıştı ama sonuç onların istediği gibi olmadı. Düşman medyanın Suriye’den çıkan herkesin rejim düşmanı olduğu propagandasına rağmen seçimler dünyaya sürpriz oldu. Bu seçimler sadece bir seçim değildi. Tüm uluslararası çabalara karşı savaştı. Suriye halkına karşı başlatılan savaş kirli bir savaştır. Bu halk teslim olmayacaktır. Savaş halkın birliğini güçlendirmiştir. Suriyelilerin verdiği oylar teröristlerin göğsüne atılmış kurşunlardır. Onlara milyonlarca kurşun attınız. Bugün siz daha güçlüsünüz”

"DEVLET ANNE GİBİDİR, YERİ GELİNCE DÖVER"

Rejimin tutukladığı binlerce kişi için af çıkardıklarını öne süren Esad, “ Devlet anne gibidir, yeri gelince çocuklarına kızar, onları döver ama çocuklar tevbe edip döndüklerinde onları affeder” ifadelerini kullandı.

Yemin konuşmasında Esad, "Vatanını savunmayan onda yaşamayı hak etmiyor. Her zaman iç uzlaşıyı vurguluyoruz. Mültecilerin ülkeye dönmesini ve ülkenin yeniden inşa edilmesini önemsiyoruz. Hainleri Suriyeli olarak değil uşaklık yaptıkları devletlerin temsilcisi olarak görüyoruz. İç savaş tanımlaması teröristlere meşruiyet vermek için yapılıyor. İç savaş değişik gruplar arasında olur ve sonunda bütün ülke çöker. Suriye’de bunu görüyor muyuz? şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ

2000 yılından beri Suriye Devlet Başkanı olan Esad, yedi sene daha bu görevi üstlenecek.
Suriye'de 3 Haziran'da yapılan ancak başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası çevrelerce eleştirilen seçimde, yüzde 88.7'lik oyla Esad'ın yeniden devlet başkanı seçildiği açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim