ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın Nevadaeyaletindeki seçim mitinginde, silahlı olduğu düşünülen bir kişi, büyük paniğe neden oldu. Yaşanan olay nedeniyle Trump, gizli servis ajanları tarafından güvenlik gerekçesiyle hızla kürsüden uzaklaştırıldı.

ABD'de Cumhuriyetçi aday Trump'ın 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerine iki gün kala Nevada eyaletinin Reno kentinde düzenlediği mitingde gergin anlar yaşandı.

ABD'de seçim kampanyalarını sürdüren başkan adayları Hillary Clinton ve Trump, kararsız seçmenleri ikna etmek için "salıncak" (seçimlerde Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen) eyaletlere yöneldiler.

 

SAHNEDEN İNDİRİLDİ

Nevada eyaletinin Reno kentinde son mitinglerinden birini düzenleyen Trump ise konuşmasına başladıktan kısa süre sonra güvenlik gerekçesiyle sahneden ayrılmak zorunda kaldı.

Trump'ı korumakla görevli iki gizli servis ajanı, mitingde kürsünün yakınında arbede yaşanmasının ardından başkan adayını kolundan tutarak, hızlıca kürsüden uzaklaştırdı.

 

ELİNİ KEMERİNE GÖTÜRÜNCE...

Trump'ın seçim kampanyasından bir yetkili, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, Austyn Crites adlı bir seyircinin, elini kemerine götürmesinin paniğe neden olduğunu söyledi.

Yetkili, "Bu sırada biri 'Silahı var' diye bağırdı" dedi. Crites daha sonra polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından önce yere yıkıldı, daha sonra da miting alanından uzaklaştırıldı.

Editör: TE Bilisim