Mısır'da İskenderiye'den Kahire'ye hareket halinde olan ve içinde mürettebat dahil 62 kişinin bulunduğu Mısır Hava Yolları'na ait Airbus A320 tipi uçak, Seyfettin Mustafa adlı hava korsanı tarafından kaçırıldı. Eylem yaklaşık 6 saatin ardından hava korsanının yakalanması ile sona erdi. Seyfettin Mustafa'nın teslim olarak uçaktan indiği ve güvenlik güçlerinin yanına gittiği açıklandı.

 

56fa6a1318c7734a8cfedc44

 

Larnaka'ya indirilen uçağın kaçırılma nedeninin altından aşk hikayesi çıktı. Rum lider Anastasiadis'in yaptığı açıklama ile bu konu teyit edilmiş oldu. Rum lider Anastasiadis uçak kaçırmanın terörle ilgili olmadığını tamamen korsanın gönül ilişkisi ile ilgili olduğunu açıkladı.

 

56fa6a1318c7734a8cfedc42

 

İSMİ İBRAHİM SAMAHA DEĞİL

İlk açıklamalarda, uçağı kaçıran kişinin, İbrahim Samaha adlı bir öğretim üyesi olduğu belirtildi. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf ise hava korsanının isminin Seyfettin Mustafa olduğunu söyledi. EgyptAir'e ait yolcu uçağı, Mısır'ın İskenderiye şehrinden başkent Kahire'ye giderken kaçırıldı. Hava korsanı, kaptan pilot dahil dört mürettebat ve üç yolcu dışındakileri serbest bıraktı. Daha sonra uçaktan 4 kişinin daha indiği açıklandı. Mürettebat olduğu tahmin edilen bu kişilerden biri, kokpit penceresinden atladı.

 

56fa6eb567b0a93528b55aa1

 

KORSANIN İSTEĞİ ESKİ EŞİNİN GELMESİNİ İSTEDİ

Hava korsanı Seyfettin Mustafa, kendisi ile görüşen güvenlik güçlerinden Rum Kesimi'nde yaşayan eski eşinin havalimanına gelmesini ve yazdığı mektubun kendisine iletilmesini istedi. İsteği üzerine havalimanına gelen eşine korsanın uçağın camından attığı mektup iletildi. Korsanın ayrıca Kıbrıs Rum Kesimi'nden iltica talep ettiği de belirtilmişti.

 

HAVA KORSANI İSKENDERİYE'DE ÖĞRETİM ÜYESİ

Reuters, Seyfettin Mustafa'nın İskenderiye Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğunu yazdı.

 

56fa724967b0a93528b55b38

 

'HER ZAMAN BİR KADINLA İLGİLİDİR'

AP Başkanı Martin Schulz'la ortak basın toplantısı düzenleyen Kıbrıs Cumhurbaşkanı Anastasiadis, Larnaka'ya uçağın indirilmesinin terörist bir saldırı değil 'gönül yarası' olduğunu söyledi ve 'her zaman bir kadınla ilgilidir' cümlesini kullandı.

 

'TERÖRİSTLER APTAL OLMAZ, BU ADAM APTAL'

Mısır Dışişleri Bakanlığı, uçak korsanı için "Terörist değil aptal" değerlendirmesinde bulundu. Açıklamada, "Teröristler deli olur ama aptal değil. Bu adam öyle" ifadelerine yer verildi.

 

dsasdasa

 

LARNAKA'DA BENZER BİR OLAY 38 YIL ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki Larnaka'ya kaçırılan Mısır Havayolları'nın uçağı, akıllara 38 yıl önce yaşanan olayı getirdi. 1978 yılının Şubat ayında yine benzer bir kaçırılma olayı yaşanmıştı.

 

Editör: TE Bilisim