ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM 
Son yıllarda kuraklık ve kirlilikle gündeme gelen Van Gölü için tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Türkiye’nin ve Van’ın değerlerinden biri olan Van Gölü’nün su seviyesindeki çekilme endişe yaratırken, Dirençli Kentler Topluluğu Derneği Kurucu Başkanı Fırat Durmaz, sosyal medya hesabından doğal harikaya sahip çıkılması gerektiğini belirterek, bir kez daha Van Gölü için çağrısını yeniledi. 

Van Gölü, küresel iklim değişikliğinden dolayı yaşanan kuraklıkla gündeme gelmeye devam ediyor. Kuraklığın yanı sıra kirlilik sorunuyla da sık sık gündem olan Van Gölü için tehlike çanları çalarken, korunması ve temizlenmesi için de çağrılar ardı ardına geliyor. Son dönmelerin en çok konuşulan konularından biri olan Van Gölü için tartışmalar sürerken, sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dirençli Kentler Topluluğu Derneği Kurucu Başkanı Fırat Durmaz da Van Gölü’ne sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. 

Tarım ve Hayvancılık Fuarına Vanlılardan yoğun ilgi! Tarım ve Hayvancılık Fuarına Vanlılardan yoğun ilgi!

“DOĞAL HARİKAYA SAHİP ÇIKMAK GEREKİR”

Dirençli Kentler Topluluğu Derneği (DKT) Kurucu Başkanı Fırat Durmaz, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Tarihten bugüne büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan Van’ı Van yapan, Van Gölü’dür. Küresel ısınmanın da etkisiyle gün geçtikte çekilen, küçülen ve belki de uzun vadede kurumaya yüz tutacak bu doğal harikaya sahip çıkmak gerekir.”

Editör: Ömer Aykaç