Süphan Kültür ve Aile Destek Merkezinde düzenlenen törene Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Burhan Kırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serkan Karakurt ve kursiyerler katıldı.

SAY, EĞİTİMDE BÜYÜK BİR ATAK YAKALADIK

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Bugün ben de heyecanlıyım, dokuz ay karnında taşıyan yetiştiren anneme okuma yazma sertifikası vermeye nasip oldu. Her akşam eve gittiğimde ondaki azmi ondaki fedakarlığı bu kadar işin gücün arasında çabasını gördüm. Bugün bin 365 kurs 5 bin üzerinde kursiyer ile Edremit’te büyük bir atak yaptık. Biz belediye olarak bütün hocalarımızla beraber yol aldık. ‘Nerede Kalmıştık’ projesi aslında 4 çocuk annesi olan ümmetin lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendini projesidir. Özellikle kadınlar konusunda da çok duyarlıydı. Köyden kopan, evlenen okuma yazmadan kopanların arasında bugün burada bulunan şanlı annelerdensiniz. Şuan bilgi cağındayız artık bir haberi uzun zamanda öğrenirken günümüzde 7 saniye gibi bir sürede alıyoruz. Bu okum yazma ile kullanacağınız cihazlarla dünyanın tamamında haberdar olacaksınız. Bizler Edremit Belediyesi olarak geldiğimiz günden bu yana eğitim ile çalışmalarımız önem verdik. Edremit’teki bütün okullara dokunarak eksiği olanları onardık. Belediye olarak başta öğretmenlerimizin ve velilerimizin yükünü azaltmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de eğitim alanında elimizden geleni yapamaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

YÖRÜK, BUGÜN 500 KADINIMIZ ZORU BAŞARDI

Van’daki 23 Nisan etkinliklerinde ‘filo’ farkı! Van’daki 23 Nisan etkinliklerinde ‘filo’ farkı!

Edremit İlçe Eğitim Müdürü Elif Yörük, “kadınlarımız toplumdaki yerini güçlenmesi kedini geliştirmesinin en büyük etkenlerden olan okuma yazma olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum geçmişten günümüze bakıldığında gerekli ekonomik zorluklar birçok kadının örgün eğitim döneminde okuma yazma becerisi kazanamadı. Son yıllarda okuma yazma oranı düşük olan illerimizde daha fazla önem verilerek yaygın eğitimi gerçekleştirdiler. Bugün burada 500 kadınımız zoru başararak eğitimlerini tamamladılar. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

KARAKURT, EDREMİTLİ HER BİR BİREYİ KURSLARIMIZA TANIŞTIRACAĞIZ

Halk Eğitim Müdürü Serkan Karakurt, “Biz göreve ilk geldiğimizde Edremit ilçesi olarak kurs ve kursiyer genelde yedinci ve altıncı sıradaydı. Bugün itibari ile son kayıt ile ikinci sıradayız. 2 Ekimden bu yana bin 365 kurs açtık. Kayıt yaptığımız sayı 17 bini aştı. Yeni hedefimiz ise 40 bine ulaşmak. Eğitim merkezi olarak dokunulmayan vatandaşlarımızı bırakmayacağız. Edremitli her bir bireyi kurslarımıza tanıştırmayı planlıyoruz. Bu hedefler doğrultusunda başta Belediye başkanımız İsmail Say ve ekibine teşekkür ederiz. Halk eğitim merkezi müdürlüğü olarak ilçe müdürümüzün katkılarıyla güzel işlere imza atacağız.” Dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL