Türkiye Yardım Sevenler derneği (TYSD) 2017-2018 yılı için öğrencilere yapılan katkı ve destekleri artarak devam ediyor.

 

Başkan Yasin Aşkın Yıldırım, 2017-2017 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 128 üniversite öğrencisine burs desteği sağladıklarını belirtti. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kars İl Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, 128 üniversite öğrencisinin burs ödemelerini ofisinde yaptı. Yıldırım, Kars’a okumak için Türkiye’nin 81 ilinden ve yurt dışından okumak için gelen öğrencilere her zaman destek vereceklerini söyledi.

 

Kars’ta uzun yıllardan beri üniversite öğrencilerine katkı ve destek veren TYSD Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin ‘Sesimiz olur musunuz’ isteklerini de duyarsız kalmadı. Başkan Yasin Aşkın Yıldırım, kendinse gelen yüzlerce öğrenciden; “Aisha Afrikalıyım, Ceren Türkmenistanlıyım, Hüseyin Azerbaycanlıyım, Merve Karslıyım , Ayfer Sivaslıyım , Kübra Elazığlıyım, Emine Mardinliyim, Rabia Hakkariliyim, Ruken Vanlıyım, Mehmet Trabzonluyum, Büşra İstanbulluyum ben Öğrenciyim Ülkemin yarınlarıyım” diyerek kars’ta yaşadıkları sorunları öğrencilerden kendisinden dinledi.

 

Yıldırım, öğrencilerin Karslılardan istek ve beklentilerini şöyle sıraladı: “Ben yarının ilim adamıyım, Alimiyim, Cumhurbaşkanıyım, Komutanıyım, Bakanıyım, millet vekiliyim, Valisiyim, Belediye Başkanıyım, Rektörüyüm, Emniyet müdürüyüm, Vatanın Bekçisiyim, Hastamın hemşiresiyim, Ben çanımdan çok sevdiğim Ülkemin yönetimine oy veren bir ferdiyim. Ben öğrenciyim. Annem ve Babam yanım da değiller benim Annem de Babam da Karslılar Üniversitem, beni bağrına basan yurdum sıcak yuvam, ben öğrenciyim Amca!

 

Bir şehir istiyorum okulu giderken yurda dönerken güvenli olsun başıboş insanların sokak hayvanlarının bizi rahatsız etmediği bir yer olsun, okuldan dönerken yolum aydınlık olsun, yolda yürürken yüzüme gülen insanlar olsun, lokantası, pastanesi, daireleri, dolmuşları öğrencisine indirimli olsun. Soğuk ta yürürken yazlık ayakkabım değil kışlık botum olsun bize duyarlı insanı zengini olsun. Öğrencisinin sıkıntılarının halka anlatan İmamı olsun.

 

Ben 20. 000 öğrenciyim 1 TL. Harcarsam günde ayda 600.000 TL. Bıraktığımı bunun çok özerinde katkımın olduğunu düşünen esnafı olsun, Bir Üniversitem olsun hocaları öğrencisiyle ilgili olsun. KUSEN bünyesinde kursları ücretsiz olsun. Bir kütüphanem olsun yabancı dil kitapları yeterli olsun. Abtes haneleri yeterli, hijyenik olsun, Laboratuarlarım yeterli olsun.

 

Öğrenci Projelerini dikkate alan birimler olsun. PDR ile ilgili paneller olsun. Sertifika ve katılım belgelerimiz olsun. Öğrenci sorunları ve dilekleri destek platformları olsun. Sorunlarımızı dinleyecek bir birim olsun. Bölümlerde dilek ve sorunlarımızı bildirecek bir kutu olsun. Yabancı Öğrencilerin yemekleri 2013/2014 de olduğu gibi ücretsiz olsun. Bizi buraya bağlayan Aktivitelerimiz olsun. Kış, yaz şenlikleri olsun. Bize Kars'ı tanıtacak Turizm bünyesin de etkinlikler olsun. Üniversite bünyesinde otura bileceğimiz yeşil alanlar olsun. Devlet bursları ihtiyaçlı öğrencilere yönelik olsun. Kars Ticaret ve Sanayi Odası, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası bize destek olsun. Şehrin STK’ları öğrencisi ne sahip çıksın, destekleyici faaliyetlerde olsun. Seçim zamanı değil her zaman yanımızda bize destek olan partiler olsun.

Şehrin basını yerel gazeteleri köşe yazarları biz öğrenciler için sayfaların da sitelerin de sorunlarımız ve isteklerimiz için bir yer ayırsın bizim isteklerimizin takipçisi olsun. Bizi düşünen destekleyen idareciler olsun. Biz bu güzel ülkenin aydınlık yolunun ışıklarıyız. Çok şey mi istiyoruz. Biz öğrenciyiz Amca!” 

Editör: TE Bilisim