Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi’ çalışmaları Van’da da hızla devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Edremit Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne gelen çocukların aileleriyle onlara gönül elçisi olan kurum personeli yemekte buluştu. Yemeğe Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, ÇOGEM Müdürü Sabahattin Bulut ve kurum personeli katıldı. Vali Karaloğlu, yemeğe katılan ailelere hoş geldin diyerek ayaküstü sohbet etti. Kavurma, pirinç pilavı, cacık ve tatlıdan oluşan menünün ikram edildiği yemekte Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, aynı masayı paylaştığı çocuklar ve aileleriyle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Sıcak bir ortamda yenilen yemeğin ardından Vali Karaloğlu, bir konuşma yaptı. Yemeğe katılan ailelere ve ‘Gönül Elçisi’ olan ÇOGEM personeline teşekkür eden Vali Karaloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen projeyi anlattı. Gönül Elçisi projesinin toplumda neden ihtiyaç duyulduğunu anlatan Karaloğlu, “Eğer toplumda aşağıdakilerle, yukarıdakilerin irtibatı kopmuşsa, eğer ihtiyacı olanlarla onlara destek verme imkanı olanlar arasında irtibat kopmuşsa o toplumda problem var demektir. O toplum için felaketi beklemek gerekir” dedi.

 

“PROJEDEKİ ESAS AMAÇ GÖNÜLLER YAPMAK, GÖNÜLLER KAZANMAKTIR”

 

Toplumda birçok insanının bu tür organizasyonların olmadan da yapıldığını anımsatan Karaloğlu, “Yine komşumuza sahip çıkıyorduk. Yine ihtiyacı olana yardımcı olmaya çalışıyorduk. Yine elimizden geleni belki yapıyorduk. Ama şimdi daha kurumsal. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın koordinesinde daha düzenli, daha organize bir çalışma yapılıyordu. Bu çalışma ile esas amaç gönüller yapmak. Gönüller kazanmak, gönülleri tamir etmek. Eğer bir insanımızın gönlünü kazanamazsak kırık gönlünü tamir edemezsek, yaptığımız hiçbir şeyin kıymeti harbiyesi yok. Yaptığımız, binalar, yollar, caddeler kimin için insanımız için eğer onların gönüllerini alamazsak diğer yaptığımız işlerinde bir manası olmaz. Biz öyle düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GÖNÜL ELÇİSİ OLMAK İÇİN VARLIK, ZENGİN OLMAYA GEREK YOK”

 

Gönül Elçileri programına katılmak için varlıklı ve zengin olmanın gerekmediğine işaret eden Karaloğlu, “Eğer elinizden bir şey geliyorsa emeğiniz varsa, zamanınız varsa bunu da başka birisi için kullanabiliyorsanız herkes gönül elçisi olabilir” hatırlatmasında bulundu. Cuma günleri ÇOGEM’e gelerek buradaki çocukları tıraş ederek gönül elçisi projesine destek veren berber Hasan Ceylanoğlu’nu örnek gösteren Karaloğlu, “ İşte berber kardeşimiz gelmiş el emeğini Cuma günü belli saatlerde buradaki çocuklarımız için kullanacak. İşte gönül elçiliği bu. Biz kimseden para pul istemiyoruz. Başka bir kardeşimizin başka bir yeteneği olur, o da komşusu için kullanabilir. Gider komşusunun kapısını çalar. Ne var ne yok? der nasılsın diye sorar. Onun gönlünü alır. Bu da bir gönül elçiliğidir” şeklinde konuştu.

 

“TOPLUMUN EN BÜYÜK SORUNU HUZUR”

 

Toplumda kemiyetten çok keyfiyete önem verdiklerinin altını çizen Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Şu kadar gönül elçimiz var değil. Biz şu kadar gönül ilçemizle şu kadar ihtiyaç sahibine ulaştık demek istiyoruz. Bugünde onun çok güzel örneğini görüyoruz. Bizim kendi personelimiz Çocuk ve Gençlik Merkezi’ndeki personelimiz buraya devam eden çocuklarımızı, ailelerini kendilerine zimmetlemişler. Onları evlerinde ziyaret etmişler. Bundan sonra da o ilişkileri devam edecek. Bugünde hep beraber yemekte ailelerimizle birlikte olduk. Ben her şeyden önce aileleri kutluyorum. Tebrik ediyorum. Bize güvenip çocuklarını bize emanet ettikleri için onları kutluyorum. Çocuklarımızı gönüllü olarak buraya getirebiliyorsak arkadaşlarımız işlerini iyi yapıyor demektir. İnşallah bu kervan hızla büyüyecek ve toplumda hiçbir kırık kalp kalmayıncaya kadar bu çalışma devam edecek. Biz bunu yakalarsak o zaman toplumda gerçek manada huzuru, barışı yakalamış oluruz. Bugün söylemiyor muyuz? Toplumun en büyük sorunu huzurdur demiyor muyuz. Huzuru nasıl sağlayacağız. İşte huzuru birbirimizi daha çok kucaklayarak, birbirimize daha çok sevgi besleyerek, birbirimize daha çok muhabbet besleyerek yapacağız. Bunu başardığımızda da Allah’ın izniyle Türkiye’de her şey daha güzel olacak. Gelecek bugünden daha güzel olacak ona inanıyoruz.” Yapılan konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu yemeğe katılan ailelere lokum hediye ederek, kapıda yolcu etti.

 

Editör: TE Bilisim