Van CMD İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘abonelerle etkili ve doğru iletişim’ seminerini veren Eğitimci Musa Akyol, doğru ve etkili iletişim teknikleri üzerinde durdu. Gülümsemenin, insan kalbini açtığını dile getiren Akyol, gülümsemenin faydalarından söz ederek, “Tebessüm, insanlara yapılacak en kolay iyiliktir.” dedi.

 

Türkiye genelinde Zaman ve Bugün Gazetelerini başarılı bir şekilde dağıtarak adından söz ettiren Cihan Medya Dağıtım A.Ş, zaman zaman dağıtım personelini eğitmek için çeşitli seminerler düzenliyor. Bu kapsamda Van Cihan Medya Dağıtım Yetkilileri, ilde bulunan 12 personeline ‘abonelerle etkili ve doğru iletişim’ konulu bir seminer programı düzenledi.

 

SİNAN: İNSANLARLA DOĞRU İLETİŞİM KURMAK LAZIM

 

Seminerde açılış konuşmasını yapan Cihan Medya Dağıtım (CMD) Van Temsilcisi Yusuf Sinan, her gün binlerce insanla dağıtıcıların bir araya geldiğini ifade etti. İşteki verimliliği arttırma ve insanlarla doğru iletişim kurmanın gerekliliğine işaret eden Sinan, seminerin verimli geçmesi dileğinde bulundu. Van ve Erciş’te yaşanan 2 büyük depremden dolayı abone kaybı yaşadıklarını kaydeden Sinan, şu anda abone sayısında artış olduğunu dile getirdi. Bu seminer ve yakında başlayacak olan abone kampanyasıyla abone sayısını da arttırmak istediklerini anlatan Sinan, “Abonelerle nadirde olsa yaşadığımız iletişim sorunlarını bu seminerle atlatmayı planlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

AKYOL: DOĞRU İLETİŞİM ÖNEMLİ

 

Semineri veren Eğitimci Musa Akyol da insan ilişkilerinde beden ve iletişim dilinin doğru şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti. Halka hizmet üreten kurumlarda vatandaşla kurulan doğru iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayan Akyol, ailede kurulan iletişim kadar abonelerle de sağlanan iletişimin de sağlıklı olmasını gerektiğini söyledi. İletişim sürecinde önemli olan unsurlardan birinin karşımızdaki insanı dinlemek olduğunu kaydeden Akyol sözlerini şöyle sürdürdü; “Öncelikle karşımızdakini sabırla dinlemeyi öğrenmeliyiz. Hem ailemizde hem de abonelerimizi sakince dinlemeliyiz. Abonelerimize davranırken doğru vücut dili kullanmamız gerekiyor.” dedi.

 

Gülümsemenin, insan kalbini açtığını dile getiren Akyol, gülümsemenin faydalarından söz ederek, “Tebessüm, insanlara yapılacak en kolay iyiliktir.” Diye konuştu.

Cihan Medya Dağıtım Van Personeli Bilal Özalan, aboneleriyle zaman zaman etkili iletişim konusunda sıkıntı çektiklerini bunun için bu seminerin kendileri açısından büyük bir açığı kapattığını söyledi. Gazetesine evine kadar götürdüğümüz abonelerimizle az da olsa iletişim veya yanlış anlama sıkıntısı yaşadıklarını belirten Özalan, iletişim konusunda daha dikkatli olunması gerektiğinin düzenlenen seminerle daha da iyi anladığını ifade etti.

Yaklaşık 2 saat süren seminerden sonra seminere katılan personel hatıra fotoğrafı çekti.

 

 

Editör: TE Bilisim