YYÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Arslan, “Öğrencilerin doğada nasıl çözüm yolları bulacaklarını, nelerle karışılacağını öğrenmeleri için adada bir ders yapmak istedik. Adır Adası da bu mekânlardan en uygun olanı” dedi.
Van Gölündeki en büyük adalardan biri olan Adır Adası, bahar aylarıyla birlikte yemyeşil bir görünüme kavuşup, martıların kuluçka merkezi haline geliyor. YYÜ Veteriner Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencileri de yaban hayat konulu doğa dersini adada yaptı. YYÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından verilen derse, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Dersi can kulağıyla dinleyen öğrenciler adada bulunan martıları, martı yumurtalarını ve diğer hayvanları da inceleme fırsatı buldu.

YABAN HAYATI ÖĞRETİYORLAR

Öğrencilerin doğayı tanımaları ve yaban hayatı daha iyi öğrenmeleri için adada ders yaptıklarını anlatan Doç. Dr. Lokman Arslan, “Öğrencilerin doğada nasıl çözüm yolları bulacaklarını, nelerle karışılacağını öğrenmeleri için adada bir ders yapmak istedik. Adır Adası da bu mekânlardan en uygun olanı. Ada martılara ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapan bir mekân. Öğrencilerimiz de bugün doğayla iç içe ders yaptı. Yaptığımız bu ders de çok başarılı geçti. Öğrenciler dersten çok memnun kaldı. Birçok konuyu da pratikte görme şansını yakaladı. Gezilerimiz ve doğadaki derslerimiz önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Bu derslere katılmak isteyen vatandaşlarımızı ve farklı bölümlerde okuyan öğrencilerimizi de getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim