14-15 Aralık tarihlerinde 98 merkezde yapılacak sınavlara, 2 bin 218’i cezaevlerindeki bulunan tutuklu ve hükümlü, 3 bin 382’si de engelli olmak üzere toplamda 1 milyon 378 bin 924 öğrenci girecek. 197 bin 245 salonda yapılacak sınavlarda, 507 bin 843 görevli görev yapacak. Ayrıca 98 merkeze, Anadolu Üniversitesi’nde görevli öğretim görevlilerinin, araştırma görevlilerinin ve okutmanların da temsilci olarak gideceği belirtildi.

 

 


SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLA

 

 

 

Sınav merkezlerine gönderilecek temsilcilere verilecek eğitimlerden önce İHA’ya açıklamalarda bulunan AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, hafta sonu yapacakları AÖF’ün Güz Dönemi sınavlarının, AÖF tarihinin en büyük sınavları olacağını söyledi. Bütün hazırlıkları tamamladıklarını ve öğrencilerin de ders materyalleri sayesinde sınavlara çok iyi hazırlandığını ifade eden Aydın, “Öğrencilerimiz sınavlara hem kitaplarıyla hem etkileşimli kitaplarıyla hem de deneme sorularıyla e-Öğrenme Portalı’nı çok etkin bir şekilde kullanarak hazırlandı. Dolayısıyla bu sınavda çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Ayrıca bu sınavda öğretim görevlilerimiz, araştırma görevlilerimiz ve okutman arkadaşlarımız da üniversiteyi temsilen illere gidiyorlar” dedi.



“AÜ OLARAK DİJİTAL DEVRİM GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”



Anadolu Üniversitesi olarak ‘Dijital Devrim’ gerçekleştirdiklerini aktaran Aydın, şöyle devam etti:


“Hafta sonu yapılacak sınavlar, bu dijital devrim kapsamında gerçekleştirdiğimiz sınavlardandır ve çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bütün öğrenci arkadaşlarımıza ve sınavda görev yapacaklara başarılar diliyorum. Anadolu Üniversitesi olarak görevimizi büyük bir sorumluluk içerisinde, değişim-dönüşüm süreçlerini başarıyla yürüterek sürdürüyoruz. Bu değişim-dönüşümün sonuçları da hafta sonu yapılacak olan sınavla ortaya çıkmış olacak. İnanıyorum ki geçmiş yıllara göre öğrencilerimizin başarı düzeyi yükselecektir. Ayrıca son 30 yılda ilk defa bu kadar büyük ölçekte, bu kadar büyük bir sayıyla çok kaliteli bir sınav yapıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.”
 
 

 
 
 
 
 

“15 DAKİKADAN FAZLA GEÇ KALAN ÖĞRENCİLER SINAVA ALINMAYACAK”



AÜ Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) Müdürü Yard. Doç. Dr. Özgür Yılmazel ise, hafta sonu yapılacak Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri Güz Dönemi ara sınavlarının 14-15 Aralık’ta 4 oturum halinde yapılacağını kaydetti. Sınavlara toplamda 1 milyon 378 bin 924 kişinin gireceğini anlatan Yılmazel, “Bu sınavda, sınava 15 dakikadan fazla geç kalan öğrenciler sınava kesinlikle alınmayacaktır. Bu sınav, açıköğretim tarihinde yapılan en büyük sınav özelliğini taşıyor. Sınavımız 81 ilde, 7 ilçede ve Lefkoşa’da gerçekleştirilecek. Toplam 98 sınav merkezinde gerçekleştirilecek sınav için 27 bin 514 tane kutu kullanılacak ve 1 milyon 378 bin 924 öğrenci sınava katılacaktır. Bu sınav için 3 milyon 784 bin 673 cevap kağıdı ve soru kitapçığı hazırlandı. Bu kitapçıklar da bu hafta içerisinde belli ilere ve sınav merkezlerine iletilecekler. Tüm öğrencilerimize sınavda başarılar dileriz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim