Van’da açıldığı günden bu yana her geçen gün eğitim çıtasını yükselten ve Van’a kazandırdığı yenilikler ile eğitimde adından sıkça söz ettiren Bahçeşehir Koleji bir yeniliğe daha imza attı. Dünya Okulu olma sloganıyla yola çıkan Bahçeşehir Koleji bu doğrultuda Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenlerini Van’a çağırdı.

 

Anaokulundan üniversiteye yaşam boyu sürekli ve kaliteli eğitimi ile geleceğe yön veren ve 21. yy becerileriyle donatılmış nesiller yetiştiren Bahçeşehir Koleji, “Dünya Okulu” vizyonuyla Türkiye’nin her yerine olduğu gibi Van’a da “Dünya Okulu” vizyonunu taşıma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Kolej bu doğrultuda Bahçeşehir Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinden Doç. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu ve Doç. Dr. Nesrin Gülüm Özdemir’i seminer vermek üzere okullarında ağırladı.

 

SEMİNERE AĞIR KONUKLAR

 

Doç. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu “Liderlikte denge ve iletişim konulu sunumunu ve Doç. Dr. Nesrin gülüm Özdemir ise ‘Anne baba olarak danışmanlık’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. İki gün devam eden seminer programına ilk gün Bahçeşehir Koleji velileri ikinci gün ise ilimizdeki okul müdürleri ve rehber öğretmenler dinleyici olarak katıldı. İkinci günkü seminere Van Valiliği adına Eğitim Öğretimden sorumlu Vali Yardımcımız Sayın Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürümüz Mucip Kına, Van eski İl Eğitim Müdürü, şimdi Bahçeşehir Üniversitesi öğretmen yetiştirme merkezi daire başkanı olan Sayın Yahya Yıldız ayrıca iştirak etti.

 

ESKİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILDIZ DA ORADAYDI

 

Ailelerin ilgiyle dinledikleri seminer, sonrasında yerini ilgili sorulara bıraktı. Gerek aile içi, gerekse yöneticiler olarak iletişimde denge kurmanın önemine değinen konuşmacılar, özellikle ergenlik çağını yaşayan çocuklarımızda, hızlı gelişme süreciyle birlikte hormonel dengenin değiştiğini dile getirdi. Ebeveynlerin bu süreçte sert duruş yerine, anlayışlı tavırla rehberlik etmeleri gerektiğini vurguladılar. Yapılan seminerin ardından Van Valiliği adına Eğitim Öğretimden sorumlu Vali Yardımcımız Sayın Zafer Coşkun, Doç. Dr. Nesrin gülüm Özdemir’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mucip Kına, Doç. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu’na, Van Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Sayın Fırat Atlıhan ise Van eski İl Eğitim Müdürü, şimdi Bahçeşehir Üniversitesi öğretmen yetiştirme merkezi daire başkanı olan Sayın Yahya Yıldız’a katılımlarından dolayı plaket takdim edildi. Katılımcılar tarafından beğeniyle izlenen seminer güzel bir yemekle son buldu.

 

Menduh Çalışkan-Şehrivan

Editör: TE Bilisim