Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Sürekli Eğitim Merkezini ziyaret etti.

 

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan ‘Sürekli Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

 

Etüt merkezi ziyaretinde Bakan Yılmaz’a AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Salih Allahverdi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Muzaffer Aktuğ ve kurum müdürleri eşlik etti.

 

Sürekli Eğitim Merkezi hakkında Vali Murat Zorluoğlu’ndan bilgi alan Bakan Yılmaz, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve taleplerini dinleyen Bakan Yılmaz, Bu tür merkezleri gelecek yıllarda daha iyi hale getirerek sayılarını çoğaltmak istediklerini söyledi.

 

Buradaki temel amacın öğrencileri üniversitelere hazırlamak olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yılmaz şöyle konuştu:

 

“Öncelikle Vali Beye böyle bir merkezi Van’a kazandırdığı için teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüz ve öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.  Nihai amacımız sizleri üniversiteye hazırlamaktır. Ne kadar başarı yakalarsak amacımıza o kadar çok ulaşmış oluruz. Burada 18 kişiden 9 kişi kazanırsa biz amacımıza yüzde 50 ulaşmışız demektir. Hepsi kazanırsa bu kurs yüzde 100 amacına ulaştı demektir. Ben bu konuda umutluyum. Biliyorsunuz artık dershaneler kalmadı çok şükür. Ama böyle bir ihtiyaç var. Kimler için? Liseyi bitirip de istediği bölümü tercih etmeyenler için böyle bir ihtiyaç var. Bir yıllık bekleme süresi için bu ihtiyaçtır. İnşallah yerel yönetimlerle işbirliği yapıp bunu sürekli hale getirirsek çok daha iyi olur. Bu sayede öğrencilerimiz hem ailelerine yük olmamış olur. Hem de evlatlarımızın bu ilave ders ihtiyacını karşılamış oluruz. İnşallah bu hizmeti gelecek yıllarda daha da iyi hale getirip devam ettireceğiz. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum.  Allah yolunuz, bahtınız ve ufkunuzu açık eylesin.”

 

Bakan Yılmaz ayrıca sınıf öğretmeninden öğrencilerin üniversite sınav sonuçlarını kendisine ulaştırmasını istedi.

 

Buradan ayrılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kentten ayrılmak üzere Hava Limanına hareket etti.

Editör: TE Bilisim