BAŞARININ DEVAMI GELECEK

Bu yıl Türkiye genelinde 8.sınıfların girmiş olduğu Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı dün açıklandı. Sınav sonuçlarına göre Van Anafen dershanesi öğrencileri, Mustafa Eren Işıktaş ve Erhan Alkan sorulan 120 sorunun tamamına doğru yanıt vererek Van’ın gururu oldu. FEM dershanesinde düzenlenen basın toplantısıyla konu hakkında açıklama yapan FEM Dershanesi Van Şubesi Müdürü Ümit Yazar, bu başarının tesadüf olmadığını ve devamının da geleceğine inandıklarını ifade etti.

“SEVGİYLE ÖĞRENİLENLER HEP KALICI OLUYOR”

Bu başarıyı geçen sene de yakaladıklarını ifade eden Yazar, “Geçen sene yine SBS sınavında Ege Kor isimli öğrencimiz Türkiye birincisi olmuştu. Bu sene de bu başarıyı tekrarlamanın gururunu yaşıyoruz. Biz şuna inanıyoruz ki sevgiyle öğrenilenler hep kalıcı oluyor. Her iki öğrencimiz sorulan tüm sorulara doğru cevap verdi. Hepsini yapmak kolay bir şey değildir. Çok insan bu iş için uğraşır. Ancak birkaç insana nasip olur. Bu sene de bu iki öğrencimize nasip oldu.” dedi.

DERSANELER İHTİYAÇTIR

Gelecek yıl eğitim-öğretime devam edeceklerini ve bunun için hazırlıklara başladıklarını aktaran Yazar, “2015 sezonuyla alakalı şu anda öğrencilerimizle beraber çalışmalara başlamış durumdayız. Bu konuda velilerimizin ‘önümüzdeki yıl dershane olmayacak’ şeklinde yanlış anlamadan kaynaklı bir geri duruşu var. Öyle bir şey söz konusu değil. Önümüzdeki sene dershane devam edecek. Şimdiden çalışmalarımıza başladık. Bu arada dershaneciliğin bir ihtiyaç olduğuna ve devam edeceğine inanıyoruz. Şu an konuyla alakalı görüşmeler de yapılıyor. İnşallah önü de açılacak ve biz uzun seneler memleketimize hizmet edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Anafen Müdürü Ramazan Pişkin de bu başarının sürpriz olmadığını belirterek, bu başarının devamının geleceğine inandıklarını ifade etti.

Tüm soruları doğru yanıtlayan Mustafa Eren Işıktan, başarısını düzenli ders çalışmaya borçlu olduğunu aktardı. Liseyi İstanbul ve Ankara’da güzel bir okulda okumak istediğini söyleyen Eren, ileride Vali olmak istediği içinde Hukuk bölümünü okuyacağını belirtti. Diğer öğrenci Erhan Alkan ise ders çalışmak için hayıtında herhangi bir kısıtlama yapmadığını ancak düzenli çalıştığını dile getirdi. Alkan, Robert Koleji’nde veya Galatasaray Lisesi’nde okumayı düşündüğünü söyledi. 

Editör: TE Bilisim