Cemil Yörük İlköğretim Okulu’nda ‘Bilim Sanat Şenliği’ adı altında sergilenen projeler, büyük beğeni topladı. Sergiyi gezen protokol üyeleri, öğrencilerden yaptıkları projeler hakkında bilgi aldı. Serginin gezilmesinin ardından bir açıklamada bulunan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Cemil Tunç, öğrenciler tarafından yapılan projelerin uygulamaya yönelik olduğunu belirterek, “Öğrencilerdeki bu özgüveni gördüğümüzde mutlu olmamak mümkün değil. Yapılan tüm projeler sosyal hayatı daha da rahatlatma ve kolaylaştırmaya yöneliktir. Bu tür düşüncenin ülke geneline yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu anlamda bizlere böyle bir imkan sunan TÜBİTAK ile bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı da, öğrencilerin fen bilgisi derslerinde almış oldukları eğitim sonucu gerçekleştirdikleri çalışmalardan gururlandıklarını söyledi. Yıldızbaşı, “Öğrencilerimiz gerçekten hayal bile edemediğimiz projeler üretmişler. Öğretmenlerimizi ve öğrencilimizi kutlar, bu başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

TÜBİTAK’ın 2013-2014 eğitim öğretim yılında ülke genelinde bin okulu bilim fuarı konusunda destekleme kararı aldığını belirten Okul Müdürü Suat Deniz, “Kasım ayı itibariyle okulumuzu bu projeye dahil etme kararı aldık. Öğretmen ve öğrencilerimizle beraber proje hazırlıklarına başladık. Proje kabul edildikten sonraki süreçte projelerimizi hazırladık ve hazırladığımız projelerimizi de bugün sergiledik” dedi. Üç gün boyunca açık kalacak olan sergide 27 projenin yer aldığını ifade eden Deniz, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
Sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Cemil Tunç, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.(İHA)

Editör: TE Bilisim